Novi Volkswagen Golf 7 facelift dolazi u novembru

novi-volkswagen-golf-7-facelift-2016

Novi Volkswagen Golf 7 facelift dolazi u novembru

Volkswagen pripremio je veliko osvježenje Golfa sedme generacije, a svjetska premijera osvježenog modela zakazana je za novembar. VW Golf tako će dobiti osvježeni izgled i novu tehnologiju.

Šef Volkswagen dizajna Klaus Bischoff kaže: “Postoji samo nekoliko automobila u svijetu osim Golfa koji  tako uporno i dalje razvijaju svoj dizajn iz generacije u generaciju. Vozila koja uspješno upravljaju evoluciju njihovog dizajna decenijama imaju potencijal da jednog dana budu slavljeni kao ikona. Najpoznatiji primjer takvog razvoja je Porsche 911“.

Za 42 godine koliko je Golf prisutan na tržištu Volkswagen je do kraja 2015. godine prodao preko 32,5 miliona primjeraka. Kako bi se zadržala ta pozicija do dolaska osme generacije Golfa u Volkswagenu su odlučili temeljito osvježiti aktuelni model. Osvježeni model dobit će nove odbojnike i blago redizajnirana svjetla, te vjerovatno i novu prednju masku.

novi-volkswagen-golf-7-facelift-2016a

U putničkoj kabini akcenat je stavljen na korištenje kvalitetnijih materijali, kao i integracija naprednijeg infotainmenta kojim se može upravljati pokretom ruke. Ono najuočljivije je veći centralni ekran i digitalna instrument ploča koja je već dostupna u Passat modelu.

Kada je riječ o mehaničkim promjenama treba navesti nove amortizere za bolju voznu dinamiku i komfor. Očekuje se i nova plaeta motora u kojoj bi se trebali naći potpuno novi 1.5-litreni benzinci i dizeli.

 

Kategorije: Noviteti