Novi Volkswagen Golf 8 GTI već spreman!

novi volkswagen golf 8 render 2016

Novi Volkswagen Golf 8 GTI već spreman!

Volkswagen Golf 8 u GTI izvedbi već je završen, a mali broj Volkswagenovih prodavaca, VIP kupaca i novinara imalo je priliku da ga vidi u Portugalu gdje je organizirana prezentacija novog Tiguana.

Krajem februara mjeseca u Portugalu je organizovana prezentacija novog Volkswagen Tiguan modela kojoj su prisustvovali predstavnici Volkswagenovih prodavaca, novinara i VIP kupaca. Tom prilikom pored novog Tiguan modela prisutni su imali priliku da vide i još neke modele, a između ostalog i novog Golfa osme generacije i to u GTI izdanju.

Prema riječima onih koji su imali priliku da vide novog Golfa, popularni model neće donijeti revolucionarnu promjenu u dizajnu, već slijedi aktuelna dizajnerska rješenja novih Volkswagen modela. Novi Golf 8, prema viđenom u Portugalu, najviše liči na aktuelnu generaciju Passat modela. Volkswagen se potrudio da ni jedna slika ne izađe u javnost jer su svi morali proći detaljnu kontrolu.

Predstavljanje novog Golfa 8 vjerovatno neće biti prije 2018. godine, a u toku 2016. godine očekuje se facelift izvedba aktuelne sedme generacije koja bi premijeru mogla imati na jesenjem sajmu automobila u Parizu.

 

Kategorije: Noviteti