Škoda Octavia treće generacije

Škoda Octavia treće generacije

Nakon predstavljanja studjiskih modela VisionD i MissionL, Škoda zvanično najavila dolazak  Octavie treće generacije. Prema dostupnim informacijama nova Octavia treće generacije svoj debi će imati na frankfurtskom salonu automobila, “IAA” 2013 godine.

Octavia treće generacije proizvodit će se kao i do sad u svim izvedbama, limuzina, combi i Scout off-road 4×4 i RS! Bit će opremljena najmodernijom tehnologijom preuzetom od V.A.G. grupacije pa će se tako naći LED svijetla za dnevnu vožnju dizajnerski slična kao na Audiu, elektronska pomagala zadužena za sigurnost u vožnji, audi i navigacioni sistem, pomoć pri parkiranju, adaptivni tempomat itd.

Kada je riječ o motornoj paleti tu neće biti nikakvih eksperimenata pa će se tako Octavia 3 opskrbiti sa paletom motora iz Volkswagena. Za početak u ponudi će se naći benzinski 1,4 TSI i dizelski 1,6-litreni TDI motor s modernom common-rail tehnologijom. Kada je riječ o malom benzinskom motoru 1,2 TSI, on će biti dostupan u izvedbi Green Line sa manje od 100 g / km CO2. Octavia u hibridnoj kombinaciji nije najavljena, al se vjeruje da će se pojaviti na tržištu nakon određenog perioda.

Škoda Octavia treće generacije dobiva dodatnu zaštitu okoliša i sigurnosne tehnologije, kao što su start-stop sistem. Kada je riječ o RSR modelu samo je poznato da bi je trebao pokretati 2.0-litarski turbo benzinski motor sa 270 KS preuzet od VW Scirocco.

Kategorije: Noviteti