Peugeot najave za Pariz

Peugeot na sajmu automobila u Parizu

Na sajmu automobila u Parizu, najznačajnijem automobilskom skupu na svijetu, Peugeot od 29.09. do 14.10. 2012. godine izlaže 40 modela na ukupno 3900 m2.

U fokusu je model 208 u nekoliko izvedbi koji je do kraja 8. mjeseca privukao već 103.000 kupaca. U Parizu će premijerno biti predstavljen i model “208 Intuitive” opremljen tehnologijom koja vožnju i parkiranje vozila pretvara u magično iskustvo. Preko inovativnog touch screen-a specijalne aplikacije olakšavaju svakodnevnicu vozača i dodatno potvrđuju da je Peugeot lider u unapređenju mobilnosti. Sportski model 208 R5, koji će takođe biti izložen, Peugeot planira uključiti u utrke u drugoj četvrtini 2013. godine.

Konceptualna vozila 208 XY i 208 GTi koja su već u Ženevi premijerno predstavljena u Parizu će u punom sjaju zablistati samo šest mjeseci prije njihovog komercijalnog lansiranja.

Posjetioci Peugeot štanda će imati priliku da otkriju i novo konceptualno vozilo RCZ R koje je najava za  istoimeni model koji će biti lansiran krajem 2013. godine.

Veliku pažnju privući će i koncept Onyx sa “srcem” sportiste – 600 ks 3.0 V8 HDi hibridnim motorom. U sklopu Onyx koncepta Peugeot pored vozila predstavlja bickl i skuter koji su kreirani u Peugeot dizajn studiju. Pored ovih radova, javnosti će biti prezentovani i drugi radovi kreativaca iz Peugeot Design Lab-a otvorenog u junu ove godine. Noviteti za publiku su modeli 301 i urbani crossover 2008 nastali u sklopu internacionalne strategije s kojom Peugeot nastoji ostvariti dobre rezultate u narednom periodu.

Posjetioce sajma očekuje 16 dana uzbudljivih automobilskih avantura i iznenađenja na skupu koji će sigurno pokazati buduće svjetske trendove u automobilskoj industriji.

Kategorije: Noviteti