Predstavljen novi Renault Twingo 2015.

Renault Twingo 2015 - 01

Predstavljen novi Renault Twingo 2015.

Renault je objavio zvanične fotografije nove generacije Twingo modela, a koji će svjetsku premijeru imati na predstojećem sajmu autmobila u Ženevi. Novi Twingo nudit će se u dvije karoserijske izvedbe, hatchback sa pet vrata i kabrio uzvedbi. Kabrio model svojim rješenjem pomičnog krova vrlo je sličan Fiat 500C cabrio i Citroen DS3 Cabrio modelima.

Renault Twingo 2015 - 02

Novi Twingo dizajnerski se oslanja na konceptne modele Twin’Z and Twin’Run, Renault će prema najavama ponuditi mogućnost personalizacije vanjskog izgleda i opreme. Inspiraciju su našli i u legendarnom Renault 5 modelu. Već na prvi pogled, vide se sličnosti, ali i razlike. Novi Twingo ima jedan par vrata više, vješto ‘zakamufliranih’ u malenoj silueti.

Renault Twingo 2015 - 03

Kada je riječ o motorima, Renault još nije objavio koji će se motori naći u ponudi, ali pretpostavlja se da će početni motor u paleti biti 0.9-litreni TCe trocilindarski turbo benzinac sa 90 KS i 135 Nm okretnog momenta.

Renault Twingo 2015 - 04

Tehnički detalji nisu objavljeni, ali projekat je proveden u asocijaciji sa Daimlerom, a sve tehničke detalje doznat ćemo nakon svjetske premijere na ženevskom sajmu.

Renault Twingo 2015 - 05

Kategorije: Noviteti