Renault Alpine stiže 2015.

Renault Alpine stiže do kraja 2015. godine

Renault Alpine Concept

Renault Alpine concept podigao mnogo prašine kada je lansiran ove godine. Sada je stigla vijest da će serijska verzija ovog sportskog modela koji je razvijen u saradnji s Caterhamom, stići na tržište do kraja 2015. godine.

Renaultov šef marketinga Stephen Norman, izjavio je da automobil neće biti “mlak” ali i da neće biti žešći od Mazde MX-5. Napomenuo je da će jedna od glavnih karakteristika ovog model biti izuzetno mala težina, a imaće i neuobičajen izgled koji će naglašavati francusko nasljeđe i tehnološke inovacije. Takođe Norman je dodao da je kompanija svjesna ko će biti tipičan kupac Renault Alipnea – Francuzi ili frankofil.

Za pokretanje Alpine mogao bi se koristitit Renaultov motor sa 250 KS, dok bi Caterhamovu izvedbu pokretao takođe Renaultov 1.6-litreni turbo motor sa direktnim ubrizgavanjem goriva koja razvija 200 KS. Takav motor zadužen je za pokretanje Clio RS modela. Postoji mogućnost da će se u ponudi nađe 2.0-litreni motor sa 256 KS koji pokreće Megane Cup model.

Renault Alpine već veliki broj poklonika pa nema sumnje da će biti ozbiljna konkurencija Audiju TT i Porsche Boxteru, uz prihvatljivu cijenu od od 61.000 eura.

Kategorije: Noviteti