Seat Ateca X-Perience – Novi SUV za vozače nemirnog duha

ateca-xperience-01

Seat Ateca X-Perience – Novi SUV za vozače nemirnog duha

Seat predstavlja modela Ateca X-Perience sa jedinstvenim konceptom i inovacijama na Paris Motorshow-u. The Ateca X-Perience je demonstracija da Seat može da podigne limit, sa drugačijom interpretacijom konvencionalnog SUV modela.

Uobičajeno model Ateca klijenti kupju za urbane uslove ali taj model ima veoma puno potencijala za off-road. Sa Ateca X-Perience akcenat se stavlja na avanturistički karakter i stvara terensko vozilo bez limita u odnosu na druge SUV modele.

Čim vozač pritisne dugme Start, Ateca X-Perience je spreman za sljedeću avanturu. Prilagodljiva svakoj situaciji, navikama vozača, uslovima kolovoza zahvaljujući Drive Experience izboru pogona koji se nalazi na centralnoj konzoli. Seat Drive profie Normal, Sport, Eco ili individualni. Zahvaljujući 4Drive sada idemo i dalje, kontrola podešavanja trakcije koja se ostvaruje preko efikasne Haldex spojnice kontroliše se preko dodatna dva profila vožnje.

ateca-xperience-04

“X-Perience je pokazna vježba za ono što je Ateca familija u mogućnosti sada i u budućnosti. Sa modelom Ateca znamo da možemo više, i model će biti prikazan na Paris Motor Show-u. Sa X-Perience modelom idemo preko onoga što smo već postigli u seriji. On je za klijente koji žele više, do ekstrema, za vikend avanturiste i naravno off-road.”,rekao je Seat Vice-President of R&D, Dr. Matthias Rabe.

Prevazilaženje limita

Cilj X-Perience modela je upravo da istakne mogućnosti na različitim terenima modela Ateca. Predstavlja se osobama koje vole aktivan život i žele najbolje off-road karakteristike od vozila. Znamo da model Ateca 95% vremena provodi na asflatu (u gradu i na putevima) i ostalih 5% na off-road i snećžnim podlogama.

ateca-xperience-03

Kod X-Perience modela taj odnos bi bio 75% naspram 25% off-road. Seat Ateca X-Perience cilja na osobe koje žele odlične off-road performanse. Sa X-Perience možete preći veću distancu nego obično a namjenjena je onima kojima je autoput previše dosadan i beznačajan. Interesantno, atraktivno i izazovno, pomjera konvecionalne limite.

Inspirativan 4×4 dizajn

Seat donosi dio Barselone u Pariz inspirisan inovacijom, modernizmom, tehnologijom i dizajnom sa kojim dijeli iste vrijednosti. Ateca X-Perience omogućava nekoliko dodatnih kilometara u planini koje konvencionalni SUV nije u stanju. Ateca X-Perince ima gume visokog profila, ekskluzivno dizajnirane 18 inčne felge, crne rubove, obiljeležene stepenike, boju otpornu na ogrebotine i odličan klirens. Sa 4×4 mogućnostima Ateca X-Perience predstavlja solidan emocionalan i čist pogodak

ateca-xperience-08

“Zbog toga smo i izabrali veliki prečnik točkova sa gumama visokog profila, prednje branike u 4×4 stilu, odbojnike i štitnike svjetla za maglu. Boja je veoma važna za nas. Izabrali smo maslinasto zelenu mat prirodnu boju sa malo kamuflažnog efekta, podvučenu narandžastim detaljima za tehnološki sveobuhvatni izgled. “, objasnio je Seat Design Director, Alejandro Mesonero-Romanos.

Spoljašnji izgled upotpunjen je detaljima poput, hromiranih krovnih šina, sportskog zadnjeg spojlera, zavjesicama i 4Drive i X-Perience logom na karoserijii. Pored toga prednji difuzor definiše i štiti donju rešetku. Sve što je lijepo ponavlja se i na zadnjem karju modela Ateca X-Perience.

ateca-xperience-09

Tonovi spoljašnjosti korišteni su i u unutrašnjosti. Unutrašnjost je osvjetljena sa LED svjetlom. Zemljane boje kafe i zelene kombinovane su sa narandžastim šavom na upravljaču, sjedištima i ručicom mjenjača. Sportska kožna sjedišta kombinovana sa X-Perience logom koji se nalazi na aluminujimskoj pločici na pragu vrata. XP znak se takođe nalazi na upravljaču.

Zaključno, svi X-Perience modeli dijele isti dizajn tip. Robustan off-road mjenjač otkriva njegovu pravu avanturistički prirodu, a na podu nalaze se zaštitne gumene patosnice koje štite tepihe od blata i prašine.

ateca-xperience-06

4Drive – Maksimalna trakcija iz snažnog motora

X-Perience koristi 4Drive sistem trakcije koji je prisutan u Seat Ateca modelu. Zahvaljujući Haldex sistemu okrtni moment se prenosi na obje osovine i obezbjeđuje odličnu distribuciju snage na svim terenima. Dalje, napredni sistem kontrole trakcije XDS obezbjeđuje da svaki točak dobija dovoljnu količinu snage.

Što se tiče agregata, tu je 2.0 TDI motor sa 190 KS i maksimalnim okrtnim momentom od 400 Nm, povezan dvostrukom spojnicom sa 7-stepenim prijenosnikom. Ova kombinacija garantuje odlične performanse, snagu i efikasnost na asfaltnoj podlozi kao i u off-road uslovima.

ateca-xperience-07

Sigurnost i udobnost bez kompromisa

Kao i u svakoj avanturi neočekivane situacije su česte. Ateca X-Perience posjeduje najrazličitije sisteme asistencije koje su sad uobičajene kod svih Seat modela. Na primjer asistent za gradske zastoje, ACC, asistent za iznenadnu promjenu kolovozne trake, sistem naglog kočenja, prepoznavanja saobraćajnih znakova, detekcija mrtvog ugla, kameru za vožnju unazad 360º, parking asistenta, kontrolu svjetlosnog snopa i druge.

Seat ima za cilj da postane favorit u oblasti umrežavanja, naravno Seat Ateca X-Perience je u stalnoj vezi zahvaljujući posljednjoj generaciji infotainment sistema EasyConnect, Full Link (koji uključuje Apple Car Play i Android Auto funkcije), 8” media System ekran i “Connectivity Box” koji omogućava da se Vaš pametni telefon dopuni bežičnim putem.

ateca-xperience-05

Trenutno Seat Ateca dolazi prije 3 nova Seat modela koja će se pojaviti u 2017. Godini. Ona je u stanju da potpuno zadovolji potrebe off-road terena za većinu zahtjevnih vozača. Neki od kupaca Atece su trendseteri, mladog i nemirnog duha koji su u potrazi za vozilom koje će odgovarati njihovim životnim potrebama i navikama. Za sve njih X-Perience će pokazati da se može ići i iza granica i da je moguće uživati u još više avantura.

 

Kategorije: Noviteti