Škoda Karoq sa digitalnom instrument tablom

Škoda Karoq sa digitalnom instrument tablom

Škoda Karoq sa potpuno prilagodljivom digitalnom instrument tablom.

Škoda će na Međunarodnom sajmu automobila u Frankfurtu premijerno predstaviti prilagodljivu digitalnu tehnologiju koju je prvi put primjenila kod novog modela Škoda Karoq.

Prekidajući sa analognom tradicijom, ŠKODA je u novi Karoq ugradila digitalnu instrument tablu sa mogućnošću programiranja i izbora rasporeda na ekranu. Putnici imaju i mogućnost da neprekidno budu online, a ŠKODA Connect servis nudi i automatsku funkciju hitnih poziva, navigaciju u realnom vremenu i daljinski pristup vozilu. Novi član SUV segmenta ŠKODA KAROQ dostupan je u dvije verzije opreme – Ambition i Style, a kupci mogu da biraju između dva benzinska i tri dizel motora.

Po prvi put jedan ŠKODA automobil ima potpuno prilagodljivu digitalnu instrument tablu. Škoda Karoq nudi četiri različita rasporeda na instrument tabli koja se mogu mijenjati po želji: „Classic“, „Digital“, „Infoprofile“ i „Reduced“.

Digitalna instrument tabla pruža okvir za obavještenja, a vozač može da se kreće kroz interaktivni prikaz Modularne matrice za informisanje i zabavu (Modular Infotainment Matrix – MIB) da bi podesio koja će se obavještenja prikazivati na kom segmentu panela i izabrao njihovu veličinu. Informacije o audio sistemu, telefonu, sistemima pomoći (Lane Assist, Front Assist, itd.) i statusu vozila se također mogu podesiti da se prikazuju desno, lijevo ili u sredini ekrana.

Kategorije: Auto sajam, Noviteti