ŠKODA predstavila potpuno električni CITIGO-e iV

ŠKODA predstavila potpuno električni CITIGO-e iV

Češki proizvođač predstavio je svoja dva modela u novom izdanju. Oznaka iV koju nose novi CitiGo i Superb označava “inovativnu, inteligentnu i inspirativnu e-mobilnost”.

ŠKODA CITIGO-e iV je prvi serijski automobil na električni pogon koji dolazi od češkog proizvođača. Pokreće ga električni motor snage 83 KS, a električna energija dolazi iz baterije kapaciteta 36,8 kWh koja je smještena donjem dijelu vozila. Ona osigurava domet do 256 km po WLTP ciklusu.

Sa punjačem od 40 kW baterija CITIGO-e iV modela može se napuniti do 80% kapaciteta za jedan sat. Sa slabijim punjačem snage 7,2 kW potrebno vam je više od četiri sata.

Najmanja Škoda od 0 do 100 km/h ima ubrzanje za 12,5 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 130 km/h. Ubrzanje od 60 do 100 km/h traje 7,6 sekundi.

Kako prepoznati CITIGO-e iV?

CITIGO-e iV jasno se razlikuje od standardnog modela po modifikovanoj rešetki motora koja dolazi u istoj boji kao i karoserija automobila. Branici su također nešto drugačiji, a vanjska ogledala sa pokazivačima pravca dolaze kao standard.

U unutrašnjosti je novi enterijer koji također pravi jasnu razliku od standardnog modela. Automobil dolazi isključivo u petovratnoj izvedbi, a prtljažni prostor je ostao isti kao kod standardnog CITIGO modela čija zapremina iznosi 250 litara.

Kategorije: Noviteti