ABT predstavlja Golf VII R sa 370 KS

ABT Golf VII R sa 370 KS

Novi Golf šampion – ABT predstavlja Golf VII R sa 370 KS

Ko bi se još usudio gledajući ove brojeve reći da Golf nije stvaran sportista? Tunerska kuća ABT, najveći je globalni tuner Volkswagenove grupe brendova, sa  svojom ABT energijom nove generacije, unaprijedio je model VII R sa 300 KS (221kW) na ništa manje nego na 370 KS (272kW), što je za 23 procenta više. Maksimalan okretni momenat povećan je sa 380 na 460 Nm. Ukoliko date pun gas dostići ćete brzinu od 100 kmh za 4,5 sekundi (serijska verzija je 5,1 sekundi),  dok standardni modeli postižu maksimalnu brzinu od 250 km/h, ABT model razvija maksimalnu brzinu od 265 km/h.

Snaga nove generacije sastoji se od specijalno razvijene kontrolne jedinice motora sa vlastitim motornim softwerom. ABT kontrola jedinica motora idealno je rješenje za posljednje generacije motora. Potrošnja goriva je, slučajno, ista je kao i kod standardnog modela.

ABT također daje Golfu VII R jedan elitističan izgled. Bodi kit koji je u prvom planu pokazuje ubjedljivu međusobnu povezanost lakiranih i mat površina.  Njegova prednja maska, prednji spoiler sa integrisanim spliterom, pokrivači za prednja svjetla, poklopci za vanjske retrovizore, zadnje krilo, zadnja vrata i zadnji dodatak i odgovarajući crni ER-C točkovi, čine “Golfov body kit”.

ABT Golf VII R sa 370 KS_

ABT Golf VII R – Podaci i činjenice

ABT Tehnologija motora
Motor: 2.0 TSI, 1984 cc zapremine
Performanse tuning: ABT snaga nove generacije
Performanse: 370 KS/272 kW (standard: 300 KS/221 kW)

Kategorije: Tuning