ARES Atelier – Mercedes-Benz S-Class XXL

ARES Atelier - Mercedes-Benz S-Class XXL - 01

ARES Atelier – Mercedes-Benz S-Class XXL

Mercedes-Benz će vjerovatno na predstojećem samu automobila u Ženevi predstaviti S-Class Pullman, ali tunerska kuća ARES Atelier je već pripremila izduženu verziju ove limuzine.

ARES Atelier - Mercedes-Benz S-Class XXL - 02

Naime, šasija je produžena i ojačana, a instaliran je tzv „carbon fiber body kit“ kojim su dopunjeni svi nedostaci nastali povećanjem međuosovinskog rastojanja. Uz ojačanu struktur šasije S-Class XXL dobio je i niz dodataka kao što su debela bočna stakla (6 mm), bolje kočnice, revidiran mjenjač i 21-inčne felge.

ARES Atelier - Mercedes-Benz S-Class XXL - 03

Veći broj izmjena vidljiv je u unutrašnjosti: tu su konzole sa frižiderima i nosačima za čaše, krovni sklopivi ekran dijagonale 17 inča, električno pokretane zavjese, poboljšani audio sistem, iPad, WLAN sa vanjskom antenom. Naravno, sve je obloženo luksuznom Nappa kožom, a stražnja sjedišta su postavljena u „vis-à-vis“ raspored.

ARES Atelier - Mercedes-Benz S-Class XXL - 04

ARES Atelier svojim kupcima nudi još neke mogućnosti, npr može se naručiti oklopljena varijanta sa detektorom bombi, a u opciji je i povećanje snage V12 motora na preko 600 KS. Prema navodima proizvođača, snažnija verzija S-Class XXL, od 0 do 100 km/h ubrzava za 4,8 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 250 km/h.

ARES Atelier - Mercedes-Benz S-Class XXL - 05

Kategorije: Tuning