Fiat 500X „Black Tie“ – Za entuzijaste

Fiat 500X Black Tie - 01

Fiat 500X „Black Tie“ – Za entuzijaste

Sa ciljem ublažavanja posljedica loših prodajnih rezultata, Fiat je na sajmu automobila u Ženevi predstavio neke nove izvedbe popularnih modela, kako bi smanjio ciljnu grupu korisnika, ali povećao medijski interes i cijenu krajnjeg proizvoda.

Fiat 500X Black Tie - 02

Najnovija kreacija je Fiat 500X „Black Tie“, djelo Fiat and Garage Italia Customs, Lapo Elkann’s je projekat namijenjen entuzijastima koji žele da njihov automobil bude jedinstven. Tehnički, ovo vozilo ima iste specifikacije kao i velikoserijski model, ali stajling je unikatan, te odaje personalizirana očekivanja vlasnika.

Fiat 500X Black Tie - 03

Osnovna boja je crna, obogaćena hromiranim linijama sa krakterističnim „herringbone“ (kosti haringe) efektom. Unutrašnjost također donosi visok nivo ekskluzivnosti, pa se kašmir, crna Alcantara i elementi od crnog plemenitog drveta smjenjuju, stvarajući zanimljiv sklad. Posebna draž leži u drvenim detaljima vidljivim na cockpitu, u prtljažniku, ručicama na vratima i krovnim nosačima.

Fiat 500X Black Tie - 04

Ovakva „crna kravata“ (Black Tie) za sada je samo „show car“, ali je sasvim izvjesno da će naići na dobar odziv stilski naprednih korisnika, koji neće žaliti uloženi novac.

Fiat 500X Black Tie - 05

Kategorije: Auto sajam, Tuning