Georg Pacher Fiat 500 PRC-Abarth Race Car

Georg Pacher Fiat 500 PRC-Abarth Race Car 01

Georg Pacher Fiat 500 PRC-Abarth Race Car

Zašto neki proizvođači proivode automobile u retro stilu? Zato što ljudi s njima rade svašta! Tako je Georg Pacher pripremio Fiat 500 Abarth i pretvorio ga u originalno trkaće vozilo. Zapravo automobil je u potpunosti prerađen, a sa originalnim ima zajedničke samo stilske elemente.

Očigledno, izmijenjena je šasija, karoserija, motor, ovjes, unutrašnjost… i na sve to dodan je ogroman krilni spoiler. Izgled vozila je spektakularan. Veliki zračni usisnici, prošireni blatobrani, a rastojanje od tla je toliko da se mogu provući dnevne novine (specijalno nedjeljno izdanje sa prilozima, ne može), tu su široke sportske felge i gume, te zastrašujući stražnji difuzor sa četiri izduvne cijevi.

Georg Pacher Fiat 500 PRC-Abarth Race Car 02

Vidljivo je da je i koncepcija vozila izmijenjena, te da je motor smješten straga, kao i prenos. Iako nema zvaničnih potrvda, Georg Pacher je sastavio dva motora Suzuki Hayabusa i dobio V8 agregat.

Georg Pacher Fiat 500 PRC-Abarth Race Car 03

Nažalost, ovaj tvorac prelijepih automobila, preminuo je prošle godine, ali njegova vozila će ostati u trajnom sjećanju.

Kategorije: Tuning