208 na poziciji prethodnika

Peugeot 208 uspješno zauzima poziciju svojih prethodnika

Peugeot 208, novi član porodice jedne od najuspješnijih Peugeot-ovih serija – serije 2, uspješno opravdava velika očekivanja svojih kreatora. Do kraja 8. mjeseca na globalnom nivou isporučeno je 103.000 primjeraka ovog modela. Nagrade poput “Supermini 2012. godine” dodjeljene od magazina “Auto Express” iz Velike Britanije, 5 zvjezdica na Euro NCAP testu ili priznanje “Inovacija godine” za multimedijalni 7“ touch screen su samo dodatna potvrda za Peugeot da je uspio kreirati automobil koji je izuzetno siguran, inovativan i savremen.

“Peugeot 208 je i u BiH od lansiranja pa do danas model za koji imamo najviše upita. Zahvaljujući novoj generaciji motora i lakšoj karoseriji, ostvaruje manju potrošnju goriva i emisiju CO2, a inovativni volan garantuje unikatnu upravljivost i osjećaj pri vožnji. Pozivamo sve koji žele probati Peugeot 208 da posjete jednog od naših ovlaštenih koncesionara, rezervišu svoju testnu vožnju i uvjere se da je 208 zaista poseban Peugeot model”, rekao je Denis Mašić, direktor marketinga kompanije Vermont, generalnog uvoznika i distributera Peugeot proizvoda za BiH.

Iz bogate ponude motorizacije i paketa opreme izdvaja se verzija 1.2E Active sa 82 ks i opremom koja uključuje ESP, 6 airbag-a, klimu, tempomat, električne podizače stakala, CD MP3 uređaj i maglenke. Ova verzija modela 208 dostupna je po cijeni od 22.490 KM.

Kategorije: Vijesti