Citroën C4 Cactus osvojio nagradu „2015 World Car Design of the year” u New Yorku

CITROEN C4 CACTUS - 01

Citroën C4 Cactus osvojio nagradu „2015 World Car Design of the year” u New Yorku

Citroën C4 CACTUS osvojio je nagradu za najbolji dizajn godine (2015 World Car Of The Year) u okviru međunarodnog Salona automobila u New Yorku u četvrtak 2. aprila. Tu je nagradu žiri „World Car Of The Year” dodijelio automobilu koji je svojim dizajnom obilježio godinu, kršio dosadašnja pravila te ponudio odvažan i inovativan dizajn. C4 Cactus svojim je prednostima te optimističnim, estetskim i funkcionalnim dizajnom uspio prikupiti većinu glasova. Tim je međunarodnim priznanjem odana počast odvažnosti dizajna marke Citroën.

Alexandre Malval, direktor dizajna marke Citroën, imao je čast primiti nagradu „2015 World Car Of The Year” koju je C4 Cactus osvojio u okviru međunarodnog Salona automobila u New Yorku. Tom se nagradom, koju dodjeljuje žiri „World Car Of The Year”, svake godine odaje počast novom automobilu najinovativnijeg dizajna koji krši dotadašnja pravila. Prava alternativa tradicionalnim limuzinama, C4 Cactus odvažan je automobil s jedinstvenom osobnošću koja je istodobno moderna i optimistična. Pri dizajniranju modela C4 Cactus cilj je bio spojiti funkcionalnost i estetiku. Njegov se dizajn sastoji od čistih i glatkih površina kojima prevladavaju izražajni grafički elementi od kojih svaki ima svoju funkciju, poput Airbump® i svjetlosnog potpisa.

CITROEN C4 CACTUS - 04

Linda Jackson, generalna direktorica marke Citroën, izjavila je sljedeće: „Ovim je prestižnim naslovom nagrađena odvažnost i kreativnost marke Citroën. Citroën C4 Cactus ne nalikuje ni na jedan drugi automobil upravo zato što pripada marki Citroën, a dizajn marke Citroën različit je i jedinstven. On uvelike odražava identitet naše Marke. To kupci očekuju od marke Citroën i na tome više od 95 godina gradimo svoj uspjeh. Ne namjeravamo prestati s iznenađenjima!”

Ovom je velikom nagradom upotpunjen niz od preko 30 međunarodnih naslova koje je C4 Cactus primio od svog lansiranja. Osim ovog priznanja stručnjaka, i javnost je odala priznanje i pokazala svoje oduševljenje s već više od 60 000 kupaca koji su u Europi naručili C4 Cactus.

CITROEN C4 CACTUS - 02

Kategorije: Vijesti