Gareth Bale i Sergio Agüero novi Nissan globalni ambasadori

Nissan Global Ambassador - Gareth Bale

Nissan Global Ambassador – Gareth Bale

Gareth Bale i Sergio Agüero novi Nissan globalni ambasadori 

Zvijezde Real Madrida odnosno Manchester Cityja, Gareth Bale i Sergio Agüero, predstavljeni su kao Nissanovi novi Inžinjeri uzbuđenja. Nissan, službeni globalni automobilski sponzor UEFA Lige prvaka potvrdio je da će bočni napadač Real Madrida Gareth Bale i napadač Manchester Cityja Sergio Agüero biti njegovi novi globalni ambasadori i Inženjeri uzbuđenja.

Bale i Aguëro, kao novi globalni ambasadori, pomoći će japanskom proizvođaču automobila približiti ljubiteljima fudbala akciju u UEFA Ligi prvaka. Odigraće ključnu ulogu tokom sezone i probuditi uzbuđenje fanova, počevši od glavnih uloga u ekskluzivnom videu koji je snimio Nissan.

Prikazujući njihove uzbudljive vještine, u videu se ti vrhunski igrači sastaju licem u lice u intenzivnom dvoboju. Inženjeri uzbuđenja izazivaju jedan drugoga dodajući loptu, a izbliza ćemo vidjeti i njihove precizne tehnike pucanja na gol i inovativne vještine dodavanja. Video možete pogledati ovdje: www.youtube.com/watch?v=5J1gfSg2kvk

Gareth Bale je izjavio o svojoj ulozi novog globalnog ambasadora: „Oduševljen sam što mogu sarađivati sa Nissanom u okviru njihova partnerstva s UEFA Ligom prvaka. To je takmičenje meni zaista posebno jer sam ga već dva puta osvojio sa Real Madridom i znam koliko je truda potrebno uložiti u tu pobjedu. To je jedno od najuzbudljivijih takmičenja na svijetu i veselim se prilici da podijelim to uzbuđenje sa fanovima.”

Sergio Agüero je također uzbuđen zbog suradnje s Nissanom: „Veoma sam sretan što mogu raditi sa Nissanom. UEFA Liga prvaka je vrlo uzbudljivo takmičenje na kojem odmjeravaju snage neki od najboljih klubova, igrača i trenera na svijetu. Dramatične situacije, koje se iz sedmice u sedmicu događaju na terenu i izvan njega, čine to takmičenje izvrsnim mjestom za igrače, ali i za fanove.“

U razgovoru sa Nissanom, službenim globalnim automobilskim sponzorom UEFA Lige prvaka, Sergio Agüero je otkrio da je Manchester City mnogo naučio iz sudjelovanja u UEFA Ligi prvaka prošle sezone: „Iz godine u godinu učimo nove stvari i, prije svega, stječemo iskustvo o tome šta zaista znači igrati u šesnaestini i osmini finala te naravno u polufinalu. Nadamo se da ćemo ove godine nastaviti istim putem.”

Argentinski napadač je izjavio i da on i njegove timske kolege iz Manchester Cityja imaju velike ciljeve za ovu sezonu i da u takmičenju žele doći što je dalje moguće: „Nadamo se da možemo stići daleko. Naravno da to nije lako, ali imamo izvrsnu momčad.”

Napadač ne smatra nemogućim ni dolazak do finala i poziva se na ulaganja i promjene do kojih je došlo u Manchester Cityju: „Cilj nam je stići do finala jer je klub puno uložio u nove igrače i novi projekt, sa novim trenerom.

Nissan Global Ambassador - Gareth Bale

Nissan Global Ambassador – Gareth Bale

Ipak, Agüero priznaje da to možda neće postići ove sezone: „Nije lako igrati u UEFA Ligi prvaka, ali trudimo se. Ne znam hoćemo li to moći postići ove godine ili tek sljedeće, ali pokušaćemo osvojiti naš prvi naslov.” 

Bočni napadač Real Madrida Gareth Bale je u vrhunskoj formi i otkriva namjeru svog kluba da ove sezone ostvare istorijski rezultat i postanu prva momčad koja je osvojila dva naslova prvaka zaredom. „Mislim da cijela momčad vjeruje da možemo ponovno osvojiti Ligu prvaka. To nam je već pošlo za rukom pa nema razloga da ne uspijemo ponovno. U potpunosti smo usmjereni na taj zadatak ove sezone i učinićemo sve što možemo da bismo ponovno osvojili trofej i, uz malo sreće, ispisali nove stranice istorije.”

Ipak, Bale priznaje da će im za osvajanje dvanaestog naslova prvaka UEFA Lige prvaka i zadržavanje titule evropskih prvaka trebati i malo sreće: „Osvojiti Ligu prvaka teško je samo po sebi, a osvojiti je dvaput zaredom pravi je poduhvat. U takmičenju učestvuju brojni fantastični timovi, pa vam je potrebno i malo sreće. No, već smo je osvojili, a sada imamo priliku ostvariti istorijski rezultat i nadamo se da ćemo to i postići.

„Naravno, Real Madrid je poznat po osvajanju Lige prvaka. To je osnovni princip ovog kluba. Znamo koliko je to važno, ne samo igračima, već i navijačima. Daćemo sve od sebe kako bismo obranili naslov i osvojili svoju dvanaestu Ligu prvaka.”

Jean-Pierre Diernaz, potpredsjednik odjela za marketing u Nissanu Europa izjavio je: „S ponosom izražavamo dobrodošlicu Baleu i Agüeru u Nissanovu porodicu kao našim novim ambasadorima i inženjerima uzbuđenja. U sklopu naše saradnje sa UEFA Ligom prvaka htjeli smo raditi sa ambasadorima koji utjelovljuju i dijele naše principe inovacije i uzbuđenja. Zašto baš oni? Jer baš kao i Nissan, ruše konvencije i pravi su inovatori nogometa, a svaki put kad uđu na teren obožavateljima donesu uzbuđenje.”

Kategorije: Vijesti