i30 Wagon

Počela proizvodnja Hyundai i30 Wagon

15. juna počela je proizvodnja Hyundaievog višestruko nagrađivanog modela i30 Wagon u češkoj fabrici Našovice,  stoga se opravdano očekuje  rast prodaje ovog modela širom Europe.

Uzevši sve karakterisitike od svog srodnika i30 hečbeka, koji je već ostvario uspjeh u Europi kroz kvalitet, vrijednost(uloženo dobiveno), stilski dizajn, efikasnost i užitak u vožnji-wagon kao dodatak na sve navedeno  ima povećani prtljažni prostor.

Narudžbe nove generacije i30  se već približavaju  brojci od 60.000 jedinica samo nekoliko sedmica nakon dolaska na tržište, što ga čini  najpopularnijim  vozilom  u 2012. godini kod europskih potrošača, pored ix35 u klasi kompaktnih SUV vozila-“Drugo vozilo napravljeno u Europi i za Europu.” Očekuje se da će Hyundai i30 Wagon povećati potražnju i samim tim ukupni rezultat za oko 30 % od  ukupne prodaja cijele linije modela.

Allan Rushforth, Senior Vice President and Chief Operating Officer at Hyundai Motor Europe, je komentirao: “Lansiranje i30 wagona je slijedeća faza predstavljanja Nove generacije i30 u Europi. Nova generacija i30, u oba modela-hečbek kao i forma wagona,  odiše pravim europskim identitetom, što dodatno ukazuje na to da su dizajnirani i izumljeni u Hyundai tehničkom europskom centru  u Russelhaimu, Njemačka imajući u prvom planu na umu upravo očekivanja europskih potrošača.”

Sa prtljažnim kapacitetom od 528-litara te sa 1.642 litra prtljažnog  prostora sa spuštenim zadnjim sjedištima, nova generacija i30 Wagon dodaje veću praktičnost, ali i bezkompromisno ne gubi na svom stilu i izgledu..

Upravo sa rastom na europskoj prodajnoj ljestvici, Nova Generacija i30 je primila već nekoliko značajnih nagrada i pohvala. Pored 5 zvjezdica na Euro NCAP testu pasivne sigurnosti sa 90 % osvojenih poena u zaštiti djece (sa maksimalnim brojem poena na testu kod starosne dobi djece od 18 mjeseci  i 3 godine)

Nova Generacija i30 nedavno je proglašena “Car of the Year”-vozilom godine i “Best Family Car”-najboljim porodičnim vozilom od strane renomiranog i visoko cjenjenog  britanskog vodića za potrošače CarByer.co.uk, ocjenivši novi model kao vozilo koje najbolje odgovara europskim potrošačima i njihovim potrebama, zahtjevima.

Nova Generacija i30 poput ix35 i ix20 se proizvodi u češkoj fabrici Našovice, gdje je zaposleno dodatno 900 radnika.  Za vrijeme prvih pet mjeseci 2012. godine proizvodni output je porastao za 39 % u odnosu na isti period prošle godine.

Poput svih ostalih ranije lanisranih modela Nova generacija i30 dolazi sa već poznatom Triple Five Garancijom, najboljim osiguranjem kompanije u industriji- 5 godina garancije ili neograničena garancija na pređene km, 5 godina pomoći na cesti i 5 godina besplatnih kontrolnih pregleda.

Kategorije: Vijesti