Izložba eko-automobila

Izložba eko-automobila

Na 10. Međunarodnoj automobilskoj izložbi, koja se održava u Guangzhou (Kina) od 22. novembra do 02. decembra 2012. godine, Toyota Motor Corporation izložit će ukupno 34 proizvodna i koncept vozila.

Na 3.000 kvadratnih metara izložbenog prostora, Toyota će, između ostalih, predstaviti “Venza” crossover SUV, koji će zaljubljenici u vrhunske terence moći kupiti već naredne godine.
Bit će izložena eco-friendly električna, hibridna i plug-in hibridna vozila, kao i “Yundong Shuangqing” koncept, opremljen hibridnim sistemom, koji razvijaju Toyota Motor Engineering & Manufacturing Co., Ltd. (TMEC) i TMC’s R&D Center Changshu.

U želji da udovolji različitim potrebama svojih klijenata, Toyota danas predstavlja i kompaktni  “Toyota Dragi Qin”, koji će u drugoj polovini naredne godine biti dostupan u prodajnim salonima, u varijanti limuzine i hatchback. Uz njega, izložen je i “86” – kompaktni sportski automobil s pogonom na zadnje kotače, dizajniran za užitak u vožnji, te “Welcab” linija vozila, koja su tvornički adaptirana za potrebe starijih i osoba s invaliditetom.

Kategorije: Vijesti