Jeep Cherokee predstavljen u evropskoj verziji

Jeep Cherokee EU - 03

Jeep Cherokee predstavljen u evropskoj verziji

Jeep Cherokee je SUV model srednje veličine Jeep brenda. Radi se o četvrtoj generaciji u okviru koje je Cherokee evoluirao u potpuno novo vozilo. Ovu generaciju pokreće efikasni 2.0-litreni Multijet II turbo dizel motor u kombinaciji sa novom devetostepenom automatskom transmisijom, a evropski Cherokee bit će prikazan na sajmu automobila u Ženevi u martu ove godine.

Jeep Cherokee EU - 01

Novi Jeep Cherokee podiže legendarnu 4×4 funkcionalnost Jeep brenda na jedan novi nivo i nudi prednosti vozila koje je pogodno za sve teren i sve vremenske uslove. Nova generacija Jeep modela srednje veličine obezbjeđuje izbor tri inovativna 4×4 sistema.

Jeep Cherokee EU - 02

Nova devetostepena automatska transmisija osigurava glatke promjene stepena prijenosa dok ekstremno širok opseg stepena prijenosa nudi optimizovanu akceleraciju, smanjenje emisije CO2 i unaprjeđenu potrošnju goriva.

Jeep Cherokee EU - 04

Nova transmisija takođe nudi agresivno kretanje i glatko isporučivanje snage i okretnog momenta pri visokim brzinama. Takođe, ova transmisija nudi manuelnu promjenu stepena prijenosa preko Electronic Range Select opcije. Da bi odredio odgovarajući stepen prijenosa sofisticirani software uzima u obzir promenljive uključujući gradijente okretnog momenta motora, logitudinalno i lateralno ubrzanje i promjene stepena prijenosa.

Jeep Cherokee EU - 05

Za unaprjeđeni komfor vožnje dodatni parametri su integrisani u strategiju kontrole transmisije: temperatura, brzina i elektronska kontrola stabilnosti. U Evropi, novi Jeep Cherokee pokreće novi efikasni 2.0-litreni turbo dizel motor kojeg karakteriše druga generacija MultiJet tehnologije koja je razvijena i patentirana od strane Fiat kompanije. Ovaj motor posjeduje četiri ventila po cilindru i bregasto vratilo sa dva brijega.

Jeep Cherokee EU - 06

Motor karakteriše common rial sistem ubrizgavanja sa pritiskom od 1.600 bara, solenoidni brizgači kao i turbopunjač varijabilne geometrije. Ovaj motor razvija 170 KS pri 3.750 okr./min i okretni moment od 350 Nm pri 1.500 okr./min i uparen je sa novom devetostepenom transmisijom. 2.0-litreni turbo dizel motor ponuđen je i sa verzijom s manje snage koji razvija 140 KS pri 3.750 okr./min i 350 Nm pri 1.500 o/min.

Jeep Cherokee EU - 07

Novi Jeep Cherokee također je dostupan sa dva benzinska motora: 3.2L V6 Pentastar motorom koji je ponuđen u liniji koja se prodavala u Evropi i 2.4L Tigershark MultiAir I4 motorom koji je dostupan samo u Cherokee liniji koja se prodaje u Rusiji i na bliskom istoku. Oba benzinska motora uparena su sa novom devetostepenom automatskom transmisijom.

Jeep Cherokee EU - 08

Novi 3.2-litreni Pentastar V6 motor prvi je izdanak čuvenog 3.6-litrenog Pentastar V6 motora i koristi iste inovacije koje je imao njegov prethodnik veće zapremine. Ovaj motor čuven je po svojoj efikasnosti i snazi. Sve to doprinosi prijatnom iskustvu vožnje uz nisku buku i vibracije. Vozilo karakteriše unaprjeđenje ekonomičnosti od 30% u odnosu na odlazeći V6 motor. 3.2-litreni V6 motor razvija 272 KS pri 6.500 okr./min i 315 Nm okretnog momenta pri 4.300 okr./min. 3.2-litreni Pentastar V6 motor dostupan je u Limited i Trailhaw modelima u okviru modela Jeep Cherokee u Evropi.

Jeep Cherokee EU - 09

Efikasnost i rafiniranost zaštitni su znaci 2.4-litrenog Tigershark MultiAir I-4 motora sa 16 ventila koji se ugrađuje u Jeep Cherokee za Rusko tržište i bliski istok. Ovaj motor karakteriše MultiAir tehnologija a posjeduje drugu generaciju MultiAir2 sistema koji dodatno unaprjeđuje kontrolu sagorijevanja, unaprjeđuje efikasnost i smanjuje emisije štetnih gasova. Ovaj motor razvija 177 KS snage pri 6.400 okr./min i 229 Nm okretnog momenta pri 3.900 okr./min.

Jeep Cherokee EU - 10

Kategorije: Vijesti