Kia Optima Hybrid dobitnica glavne njemačke nagrade za inovaciju

Kia Optima HEV Plus X Award (Medium)

Kia Optima Hybrid dobitnica glavne njemačke nagrade za inovaciju

Kia Optima Hybrid osvojila je “Plus X” nagradu za inovaciju. Ova nagrada ujedno je i potvrda najvišeg kvaliteta, najboljeg dizajna te najnaprednijeg razmišljanja u kreiranju proizvoda. Nezavisni žiri, u sastavu stručnjaka i novinara iz 25 različitih branši, dodijelio je Kia Optimi Hybrid četiri “Plus X” nagrade. Optima Hybrid ocijenjena je kao najbolja u kategorijama visokog kvaliteta, jednostavnosti korištenja, dizajna te ekologije. Odabir za “Plus X” nagrade podržan je od strane uglednog istraživačkog instituta “TÜV SÜD Product Service”.

Kijin predstavnik D-segmenta, limuzina sa 177 KS, dobila je najbolje ocjene u sve četiri kategorije. Žiri je kao glavne kvaliteta Optime naveo moderan paralelni hibridni sistem koji omogućuje izrazito nisku emisiju CO2 u iznosu od samo 119 g / km, moderan i dinamičan vanjski dizajn, udobnost putničke kabine, te izrazitu kvalitetu i pouzdanost vozila. (kao i sve ostale Kije i Optima Hybrid imati će jedinstvenu 7-godišnju fabričku garanciju).

Kia je nedavno dovršila nadogradnju sportsko-elegantne hibridne limuzine Optime, koja će se na tržištu naći već iduće godine. Optima Hybrid sada ima još zanosniji dizajn, poboljšanu aerodinamiku (s koeficijentom otpora zraka od samo 0,26), unaprijeđenu udobnost i multimedijsku opremu. Takođe, nova Optima koristi najnovije sigurnosne tehnologije – uključujući i radarski sistem pomoći za promjenu trake, sistem upozorenja kod promjene vozne trake te pametni sistem za automatsko parkiranje. Baš kao i luksuzna udobnost, navedene tehnologije biti će dio standardne opreme nove Optime.

U zavisnosti od tržišta nova Optima će uključivati navigaciju sa 8-inčnim ekranom, Infinity Premium audio sistem, pametni ključ i dugme za paljenje motora, električno podešavanje vozačeva sjedišta s memorijom, električno podešavanje suvozačevog sjedišta, hlađenje prednjih sjedišta, grijanje prednjih i zadnjih sjedišta, dvozonski automatski klima uređaj, kameru za vožnju unazad, xenon svjetla, LED svjetla za maglu, dnevna svjetla i zadnja svjetla te sklopiva bočna ogledala.

“Plus X” faktor: nagrađuje dodatnu vrijednost

Cilj “Plus X” nagrade je prepoznati i predstaviti izvrsne, inovativne, visoko kvalitetne proizvode. 2014. godine takmičenje je održano po 11. put, a “Plus X” vodeća je svjetska nagrada za inovacije na području tehnoloških, sportskih i lifestyle proizvoda. Učesnici se ocijenjuju unutar sedam kategorija: inovativnost, visoki kvalitet, dizajn, jednostavnost korištenja, funkcionalnost, ergonomija te ekologija. Dobitnici nagrade izabrani su od strane međunarodnog žirija u sastavu predstavnika stručnjaka i novinara iz 25 različitih djelatnosti. Žiri je podržan od strane cijenjenog istraživačkog instituta “TÜV SÜD Product Service”.

Kategorije: Vijesti