Kia s novim zvučnim dizajnerskim pojačanjem

Kia s novim zvučnim dizajnerskim pojačanjem

Korporacija Kia Motors objavila je da je Karim Habib postao podpredsjednik i vođa Kijinog dizajnerskog centra.

Habibovo imenovanje Kiji će omogućiti nastavak nadgradnje dizajna ovog brenda i njegovih modela. Habib će od početka oktobra raditi u Kijinom dizajnerskom sjedištu u južnokorejskom Namyangu.

Karim Habib zadužen za dizajn novih Kija i usmjeravanje dizajna u budućnosti

Habib, koji će biti zadužen za dizajn vozila Kia, brinuće se o odjeljenjima za dizajniranje eksterijera i enterijera, kao i za boje i materijale, a pomagati će i kod određivanja buduće dizajnerske strategije i usmjeravanja brenda Kia, a biće neposredno odgovoran Lucu Donckerwolkeu, izvršnom podpredsjedniku i vođi dizajna u koncernu Hyundai Motor Group.

Habib sa sobom donosi više od 20 godina iskustva u dizajniranju premium brendova

Renomirani dizajner, koji je poznat zbog izuzetnih sposobnosti da u svom radu reflektuje identitet brenda, sa sobom donosi više od 20 godina iskustva u dizajniranju premium automobila. Na svojoj zadnjoj funkciji kao izvršni direktor dizajna vozila Infiniti bio je zadužen za dizajn konceptnih vozila. Prije toga radio je u grupacijama BMW i Daimler. Habib, po rođenju Libanac, studirao je mašinstvo na univerzitetu McGill u Kanadi, nakon čega je svoje znanje o dizajnu prevoznih sredstava unapređivao na Art Center College of Design u Kaliforniji. Tečno govori engleski, francuski, njemački i italijanski.

Cilj je nastavak Kijinog uspješnog dizajna

“Kia je ambiciozna marka, koja raste i odlučno nastavlja putem inovacija na području elektrifikacije i mobilnosti,” rekao je Habib. “Jako mi je drago da ću biti dio preobrazbe koja će ojačati marku Kia u automobilskoj industriji budućnosti i koja pruža puno izazova i prilika. Uzbuđen sam zbog zajedničkog rada sa Donckerwolkeom, čiji rad već dugo cijenim, kao i sa Kijinim dizajnerskim odjeljenjem koje je kreiralo nekoliko izuzetnih vozila.”

“Habib će sa svojim međunarodnim porijeklom i globalnim iskustvom biti veliko pojačanje za Kiju,” rekao je Donckerwolke. “Veoma cijenimo Karimov talent i iskustvo. Dolazi u Kiju u ključnom trenutku kada usmjeravamo marku prema mobilnosti budućnosti, a i osnažiti će naše mladalačko i motivirano dizajnersko odjeljenje, koje je dosad osvojilo brojne međunarodne dizajnerske nagrade.”

Kijino dizajnersko središte u kojem su rođeni Kijini brojni globalni modeli, zaduženo je za sve vidike dizajna vozila – od samog osmišljavanja i modeliranja do stila, razvoja boja i materijala. Središte, koje se nalazi u Namyangu (J. Koreja), djeluje kao dio Kijine globalne dizajnerske mreže, koja ima regionalne dizajnerske jedinice u SAD-u i Evropi.

Vrhunci karijere Karima Habiba:

2017 ~ 2019: izvršni direktor za dizajn – INFINITI, Nissan Motor Company
2012 ~ 2017: vođa dizajna – BMW Automobiles, BMW Group
2011 ~ 2012: vođa dizajna eksterijera – BMW Automobiles, BMW Group
2009 ~ 2011: viši menadžer za napredni dizajn – Daimler
2007 ~ 2009: glavni dizajner naprednog dizajna – BMW Group
2004 ~ 2007: viši dizajner (dizajn eksterijera) – BMW Group
2002 ~ 2003: dizajner eksterijera/enterijera – napredni dizajn – BMW Group
1998 ~ 2001: produktni dizajner eksterijera/enterijera, BMW Group

Kategorije: Vijesti