Kia sa svojom flotom spremna za EURO 2016.

Kia sa svojom flotom spremna za EURO 2016.

Kia Motors će s više stotina vozila pomoći evropskom krovnom fudbalskom savezu UEFA u organizaciji dolazećeg evropskog prvenstva u fudbalu. Svečana primopredaja vozila odvijala se na stadionu Saint-Denis, pariskom predgrađu te prizorištu uvodne i finalne utakmice Eura 2016, koji će se održati u Francuskoj od 10. juna do 10. jula.

Kia će tokom prvenstva kao zvanični sponzor sa svojom flotom od 447 vozila prevoziti reprezentacije, sudije, službena lica, delegate i uzvanice. Kia je kao zvanični automobilski partner Eura organizatorima za potrebe prvenstva obezbijedila vozila. Kijina 447-člana flota uključuje modele: novi sportski terenac Sportage, novu limuzinu Optima, legendarnog Sorenta, monovolumen Carens, urbani crossover Soul i porodicu cee’d.

Pored svoje flote Kia će organizatorima pružiti ekipu za pomoć na cesti ‘Kia Roadside Assistance Team’, koja će im biti na raspolaganju cijelo vrijeme (24/7) takmičenja. Kia će osigurati različit izbor usluga s kojima će svim vozačima i putnicima u svim zvaničnim vozilima nuditi sigurnost i udobnost.

Prilikom primopredaje vozila je, Guy-Lauren Epstein, direktor marketinga UEFA Events SA, rekao, “Zahvaljujući našem partnerstvu s Kijom, koje traje od 2008. godine, evropsko prvenstvo i dalje raste i postalo je jedan od najvećih sportskih događaja na svijetu. Zaista smo im zahvalni na toj podršci. Kao i mi i Kia želi biti najbolja u onom što radi. To je više nego očigledno s ovom prekrasnom flotom vozila, koje su nam obezbijedili i tako nam omogućili odlične uslove za rad i veću mobilnost. Nadamo se da ćemo s evropskim prvenstvom pomoći Kiji da njihova prodaja poraste i da se još poboljša vrijednost brenda.”

Yong-Won (Bryan) Cho, podpredsjednik marketinškog odjeljenja u korporaciji Kia Motors,rekao je: “Evropsko prvenstvo je jedno od najvećih takmičenja na svijetu, koje prate milioni navijača širom svijeta. Svi mi u Kiji jedva čekamo da postanemo dio tog popularnog sportskog događaja, koji će Kiju kao proizvođača kvalitetnih vozil za mlade u srcu, približiti ljudima širom svijeta.”

Kia će tokom prvenstva održati mnogo događaja i aktivnosti s kojima će uljepšati događanje na prizorištima.

Kategorije: Vijesti