Tehnološki još napredniji Opelov dizajnerski centar

Opel dizajnerski centar 2016

Tehnološki još napredniji Opelov dizajnerski centar

Revolucionarna svečanost ultramodernih vizuelnih i komunikacijskih tehnologija. Opel ulaže 11 milijona eura u dizajnerski centar.

Opel nastavlja s ulaganjima u dizajnerske kapacitete. Dizajnerski centar pri sjedištu u Rüsselsheimu bit će proširen ulaganjem od 11 milijona eura. Ultramoderne vizuelne i komunikacijske tehnologije omogućit će po dovršetku proširenja u junu 2017. još bolji i efikasniji rad.

Revolucionarna svečanost za razvoj i modifikacije održana je u utorak, a na njoj je prisustvovao i glavni izvršni direktor Opela dr. Karl-Thomas Neumann. Lopate su u ruke uzeli i Mark Adams, podpredsjednik za dizajn, i Uwe Baum, zamjenik predsjednika Opelovog radničkog savjeta

“Izvanredan dizajn oduvijek je bio jedan od ključnih elemenata Opelove robne marke“, rekao je dr. Neumann. „Razvoj Dizajnerskog centra otvorit će nove mogućnosti našim kreativcima. To će nam pomoći da poduzmemo sljedeći korak u našoj modelskoj ofenzivi, ali i da dodatno učvrstimo poziciju rüsselsheimskog Dizajnerskog centra kao evropskog središta globalnog razvoja.“

Uwe Baum je dodao: „Oduševljen sam što je počeo novi projekt izgradnje u Rüsselsheimu. Ovo je novo ulaganje dodatni dokaz da je Opel zaista snažan. Nova zgrada bit će radni prostor za više od 80 novih uposlenika nedavno zaposlenih u Europskom dizajnerskom centru.“

Opel dizajnerski centar 2016a

Oprema za projiciranje u virtualnoj stvarnosti i složeni sistemi za videokonferencije s ultramodernim mrežnim konceptom omogućit će da 80 zaposlenika proširenog Dizajnerskog centra donosi odluke brže nego ikad prije. „Ultramoderni uredi omogućit će povezivanje raznih tehnologija i tehnika – od glinenih modela do modela u virtualnoj ili unaprijeđenoj stvarnosti – te njihovu međusobnu usporedbu, što će Opelu omogućiti postavljanje međunarodnih standarda na tom području“, rekao je Mark Adams, potpredsjednik dizajna.

Ovo ulaganje drugo je značajno nedavno ulaganje u dizajn. Prije toga firma je podigla i opremila centar za tokarenje velikim brzinama vrijednosti 5 milijona eura.

Proširivanje dizajnerskih kapaciteta daljnji je korak u implementaciji Opelove velike i globalne ofenzive modela. Do 2020. tvrtka će na tržište dovesti 29 novih vozila. Sljedeća velika zvijezda je nova Astra Sports Tourer koja će se početi isporučivati idućeg mjeseca.

Za što su sve Opelovi dizajneri sposobni, može se trenutno vidjeti na Ženevskom sajmu automobila. Opel GT Concept upravo proživljava svoju svjetsku premijeru i krasi brojne naslovnice. Ovaj trendovski sportski automobil utjelovljuje Opelovu stalnu inovativnu snagu – zadivljujućeg oblika, sveden na puke osnove, čista strast. Ovaj punokrvni sportaš sa sprijeda centralno smještenim motorom i pogonom na stražnje kotače izravni je potomak Opela GT i Monza Concepta koji podiže Opelovu filozofiju skulpturalnog dizajna na novu razinu.

Kategorije: Auto industrija, Vijesti