Novi Peugeot 2008 predstavljen bh. tržištu

Premijera novog Peugeot 2008 modela 2016 - 01

Novi Peugeot 2008 predstavljen bh. tržištu

Novi Peugeot 2008 predstavljen je bh. tržištu na novinarskoj konferenciji koja je održana u Baja Luci. Peugeot je do maja tekuće godine ostvario udio na bh. tržištu od 4,53% ukupne prodaje čime te se našao na osmom mjestu po prodaji novih automobila. Cilj Peugeota je da do 2017 godine ostvari prodajni udio na bh. tržištu veći od 5% te dostigne prvu poziciju u B SUV segmentu vozila.

Peugeot 2008 pojavio se na sceni 2013. s vrlo uvjerljivim odlikama. Klijenti su hvalili njegovu eleganciju i iznimna vozna svojstva. Proizvodnja se neprestano povećavala, sve do brojke od 515 000 primjeraka u svijetu. U Evropi taj uspjeh odražava vodeće mjesto u segmentu koje taj model postojano drži otkad je lansiran.

Kako bi pridonio tom uspjehu, Peugeot 2008 poprima još naglašeniji SUV dizajn koji odlikuju snaga i zavodljivost. Njegove obloge blatobrana, okomito postavljena prednja maska i zaštitne obloge odbojnika dočaravaju robusnost koja uspješno svladava svakodnevicu. Crvena boja Ultimate ističe snagu modela 2008.

Premijera novog Peugeot 2008 modela 2016 - 02

Povrh paketa opreme Access, Active i Allure uveden je i paket GT Line. Taj novi paket, dostupan u čitavoj gami Peugeot, nudi uglađen i sportski ugođaj uz crveno-crni stil.

Peugeot 2008 pruža jedinstven osjećaj u vožnji koji zavodi. Peugeot i-Cockpit® utjelovljuje vozna svojstva modela Peugeot 2008: intuitivnost, okretnost i sigurnost. Zahvaljujući sistemu prilagođenog prianjanja Grip Control, 2008 je svestran i prilagodljiv svakom terenu. Uz taj sustav nude se i cjelogodišnje gume Mud&Snow.

Premijera novog Peugeot 2008 modela 2016 - 03

Funkcija Mirror Screen, koja se temelji na uslugama MirrorLink i Apple Carplay®, ugrađena je u Peugeot 2008 uz kameru za vožnju unatrag, tehnologije Active City Brake i Park Assist, prave rijetkosti u segmentu.

Uzorna vozna svojstva postignuta su u svim izvedbama. Motori Euro6 pružaju izuzetan užitak u vožnji, a pritom su i efikasni. Četiri verzije, među kojima je 1.2L PureTech 130 S&S sa 6-stepenim ručnim mjenjačem, proglašene su „Best in Class” u svojem segmentu.

Premijera novog Peugeot 2008 modela 2016 - 04

Ukratko o novom Peugeot 2008 modelu

Kao kompaktni SUV, Peugeot 2008 provjeren je izbor. Odlikuje se iznimnim voznim svojstvima te pruža jedinstveno iskustvo vožnje koje izaziva ovisnost.

Dizajn preuzima stilska obilježja segmenta te im dodaje snagu i robusnost. Obloge blatobrana, okomita prednja maska i zaštitne obloge odbojnika štite karoseriju i putnike. Ukrasna letvica iznad vrata i krovni nosači, ukrasni okvir stražnjih vrata i spojler profinjenog su dizajna.

Premijera novog Peugeot 2008 modela 2016 - 05

Svjetla na crnoj maski i svjetla s 3D linijama već na vanjskom dijelu vozila najavljuju ugrađenu tehnologiju. U unutrašnjosti ambijentalno osvjetljenje ističe bogatstvo materijala i pažnju posvećenu detaljima svakog elementa. Novi paket opreme GT Line nudi uglađen i sportski ugođaj u kombinaciji crvene i crne boje. Taj paket, dostupan u čitavoj gami, dio je strategije uspona Marke u višu klasu.

Uz klupu u omjeru 1/3 – 2/3, obujam prtljažnika može se jednim potezom povećati ili smanjiti od 410 do 1400 litara. Peugeot i-Cockpit® pruža posve nov doživljaj u segmentu. Vozač uz njega otkriva intuitivnu, okretnu i sigurnu vožnju. Sistem prilagođenog prianjanja Grip Control dostupan je za benzinske, kao i za dizelske motore, s ručnim ili automatskim mjenjačima. Nudi se s cjelogodišnjim gumama Mud&Snow Goodyear Vector 4Seasons za istinsku svestranost tijekom čitave godine.

Premijera novog Peugeot 2008 modela 2016 - 06

Kao rješenje za povezivanje ugrađena je funkcija Mirror Screen koja omogućuje da se na dodirnom zaslonu prikaže zaslon vozačeva pametnog telefona kompatibilnog s funkcjiom MirrorLink ili Apple Carplay®.

Peugeot 2008 olakšava kretanje u gradskom okruženju. Active City Brake smanjuje težinu nezgoda ili ih čak sprječava. Park Assist omogućuje automatsko parkiranje. Kamera za vožnju unatrag na zaslonu prikazuje dimenzije vozila radi olakšanog kretanja.

Premijera novog Peugeot 2008 modela 2016 - 09

Gama obuhvaća motore Euro6 PureTech i BlueHDi s ručnim i automatskim mjenjačima. Uz snagu od 82 do 130 KS, postiže se emisija CO2 od samo 90 do 114 g/km. Motori BlueHDi usklađeni su s normom Euro6 zahvaljujući ekskluzivnom spoju sustava SCR i pročistača krutih čestica (FAP) s dodatkom, najefikasnijoj tehnologiji na tržištu. Četiri motora, među kojima je novi 1.2L PureTech 130 S&S sa 6-stepenim ručnim mjenjačem proglašena su „Best in Class” u svojem segmentu.

Premijera novog Peugeot 2008 modela 2016 - 08

Kategorije: Vijesti