Lamborghini se protivi električnim automobilima!

Lamborghini se protivi električnim automobilima!

Dolazak električnih automobila označit će novo poglavlje u automobilskoj industriji, a sredinom ovog stoljeća mnoge evropske države planinarju da u potpunosti zabrane automobile koje pokreću fosilna goriva. Ipak, neki proizvođači do posljednjeg momenta zadržat će motore sa unutrašnjim sagorijevanjem.

Jedan od njih je Lamborghini koji od svojih početaka koristi velike atmosferske motore. Šef razvoja kompanije u talijanskom brendu, Maurizio Reggiani najavio je da će kompanija pokušati da ostane vjerna svojoj tradiciji koliko god to bude moguće.

Iz Lamborghinija žele da njihovi modeli Huracan i Aventador ostanu u ponudi sa trenutnim motorima, a da električni modeli budu krajnja nužda.

Lamborghini je jedan od rijetkih proizvođača automobila koji pruža otpor uvođenju tehnologija poput turbo punjača ili hibridnog pogona, pa danas njegove modele pokreću isključivo atmosferski motori sa velikom zapreminom.

Ipak, novi trendovi neće zaobići ni Lamborghini koji će u Urus SUV model ugraditi prvi turbo motor. Dugo očekivani SUV trebao bi biti predstavljen početkom decembra ove godine.

Kategorije: Vijesti