Laserska svjetla stižu od jeseni sa BMW i8 modelom

BMW lasersko svjetlo

Laserska svjetla stižu od jeseni sa BMW i8 modelom

BMW prednja laserska svjetla stižu ove jeseni sa modelom i8 modelom, a BMW navodi da će i8 biti prvi proizvodni model na svijetu koji će imati prednja laserska svetla. U toku 2011. godine, BMW je predstavio Vision Connected Drive koncept koji je imao laserska prednja svjetla, a ovoga puta bavarski proizvođač spreman je da ovu tehnologiju obezbjedi i na proizvodnom modelu.

Od jeseni 2014. godine, BMW i8 bit će prvi proizvodi automobil na svijetu koji će biti dostupan sa opcionim laserskim svjetlima budući da će ga odlikovati BMW Laser Light tehnologija. U poređenju sa standardnim LED svjetlima, laserska prednja svjetla bit će oko 30% efikasnija po pitanju potrošnje energije, obezbjeđujući daleko bolje osvjetljivanje puta ispred vozila nego što je to slučaj sa LED svjetlima.

BMW navodi da je opseg osvjetljenja udvostručen u poređenju sa LED svjetlosnim snopom, te da vozači neće morati da se brinu zbog vozila koja im dolaze u susretu budući da laserske diode rade u kombinaciji sa tehnologijom koja podrazumjeva i praćenje situacije u saobraćaju kamerom. Pored toga što troše manje energije, laserske diode su i deset puta manje pa im nije potrebno toliko prostora za postavljanje.

BMW lasersko svjetlo i8

Kategorije: Vijesti