Nagrada za Peugeot dizajn studio

Nagrada za Peugeot dizajn studio

Mika i Peugeot klavir

“Automobile Magazine”, stručni magazin o automobilskoj industriji, je na dodjeli koju organizuje već 34 godine nagradu uručio nedavno otvorenom dizajn studiju Peugeot Design Lab.

Urednički tim magazina nagrađuje najbolje inovacije u automobilskom svijetu koje se ističu po strategiji, novitetu i upotrebljivosti. Peugeot dizajn studio nagrađen je prvenstveno zbog inovativnog koncepta da talenat i kreativnost Peugeot dizajnera koji su rezultat 200 godina iskustva u biznisu i 120 godina iskustva u dizajniranju automobila budu dostupni i drugim kompanijama i njihovim brendovima.

Naročito oduševljenje izazvao je klavir Pleyel, prvi rad Peugeot kreativaca, koji je nedavno predstavljen na specijalnom koncertu izvođača Mika u Parizu.

Peugeot Design Lab formiran je još 2010. godine pod uticajem izrade novog korporativnog identiteta Peugeot-a. Zajednička nit ovog inovativnog pristupa bila je želja kreativaca Peugeot-a da i eksternim klijentima stave svoje stečeno znanje iz auto industrije na raspolaganje.

 

Kategorije: Vijesti