Nipex predstavio novi Volkswagen Arteon tuzlanskoj publici

Nipex predstavio novi Volkswagen Arteon tuzlanskoj publici

Auto kuća NIPEX, ovlašteni trgovac i serviser za Volkswagen vozila, je u sklopu Auto Show Week Tuzla u četvrtak, 12. oktobra premijerno predstavila  novi Volkswagen  Arteon tuzlanskoj publici.

Volkswagen Arteon – novi fastback model pozicioniran je iznad Passata i naglašava emocionalnost u višoj srednjoj klasi. Glavna svjetla i Volkswagen amblem stopljeni su u potpuno novoj interpretaciji prednjeg dijela vozila.

Ime Arteon – sa naglaskom na prvom slogu – čine dva sastavna dijela: “Art” opisuje harmonične linije i emociju ove limuzine, dok ga završetak “eon” definiše kao premium model. Limuzina sa 4 vrata impresionira svojim revolucionarnim dizajnom i velikom praktičnom upotrebnom vrijednošću.

Dok stakla bez okvira predstavljaju tipičan “grand tourer” stilski element, u isto vrijeme vrata prtljažnika svojim širokim radijusom otvaranja pružaju optimalan pristup velikom prtljažniku. U najvažnije elemente dizajna harizmatičnog Arteona ubraja se potpuno novodizajnirani prednji dio vozila u kojem se LED glavna svjetla i LED svjetla za dnevnu vožnju stapaju sa hromiranim poprečnim kopčama rešetke hladnjaka i poklopca motora.

Dugačak je 486 centimetara, što je 9 cm više od Passata, a unutrašnjost je iznimno prostrana, kako na zadnjim sjedištima, tako i u  prtljažniku zapremine 563 litara. Dodatnu praktičnost u odnosu na Passat daju mu peta vrata.

Od motora za sada se nude dizelski 2-litarski TDI sa 150 KS i 240 KS koji serijski dolazi s DSG mjenjačem i benzinski sa 280 KS, serijskim DSG-om i pogonom na sve točkove. U ponudi su i dvije izvedbe opreme: Elegance i R-Line.

„Drago nam je da se datum predstavljanja novog Arteona poklopio sa održavanjem Auto Show Weeka u Tuzli i što smo baš na ovom događaju, zajedno sa organizatorom istog, predstavili premium model Volkswagena koji će sigurni smo naći svoje kupce u BiH. Arteon objedinjuje najnovija tehnološka dostignuća iz koncerna, a o samom dizajnu suvišno je bilo što reći jer se radi o modelu koji se od samog predstavljanja nametnuo kao trenutni predvodnik marke.

Mi u auto kući Nipex spremni smo odgovoriti zahtjevima tržišta kad se radi o ovom modelu, kao i o ostalim modelima iz ponude Volkswagena.“ – izjavio je Pejo Nišandžić, vlasnik auto kuće Nipex. Posjetite Volkswagen prodajni salon auto kuće Nipex, informišite se o novim modelima i dogovorite test vožnju.

Više informacija na: www.nipex.ba

 

Kategorije: Vijesti