Volkswagen pripremio niz sportskih izvedbi Golfa

Volkswagen pripremio niz sportskih izvedbi Golfa

Volkswagen će na sajmu automobila u Ženevi koji će se održati početkom marta predstaviti najsnažnijeg Golfa GTI. U prvoj polovini tekuće godine predstavit će tako Golfa 8 u GTI, GTD, GTD i R izvedbama.

Krenimo od standardnog GTI-a. On bi prema izvorima iz Volkswagena trebao raspolagati sa 245 KS, a na tržište bi trebao stići u drugoj polovini 2020. godine. Nije još poznato da li će biti dostupan “Performance” paket kao kod Golfa GTI 7, koji je donosio više snage, ali najvjerovatnije da “Performance” paket neće biti u ponudi.

GTI TCR

Najjači derivat GTI-a još uvijek nosi nadimak “TCR” i jači je od sedme Golfove generacije za deset konjskih snaga. GTI TCR sada raspolaže sa okruglih 300 KS konjskih snaga, a prethodnik je imao 290 KS. Najsnažnija serija GTI-a do danas, sa 310 KS, ostaje GTI Clubsport S iz 2016. godine i ograničena je na 400 jedinica. GTI TCR bit će ponuđen kao posebna serija i on također dolazi u drugoj polovini 2020. godine.

GTD sa okruglih 200 KS, a GTE stiže na ljeto 2020. godine

Volkswagen će predstaviti i GTD model sa okruglih 200 KS, a na tržište stiže također u drugoj polovini 2020. godine. Hibridni model GTE sa 245 KS trebao bi krenuti u proizvodnju sa početkom juna 2020. godine.

Golf R sa oznakom Plus

Novi Golf R raspolagat će sa 333 KS, ali postoje informacije da bi se kasnije trebala pojaviti i verzija Golf R Plus koji bi trebao raspolagati sa 450 KS. To još uvijek nije potvrđeno, ali je realno za očekivati njegov dolazak.

Kategorije: Vijesti