Nipex predstavio novi Volkswagen Tiguan

Nipex premijera Tiguana 2016 -620- 01

Nipex predstavio novi Volkswagen Tiguan

U prekrasnom ambijentu ljetne bašte Hotela Orion sinoć je predstavljen Novi Tiguan. Svečana promocija je organizovana u režiji Auto kuće Nipex. Za brojne zvanice Nipex je upriličio noć za pamćenje u kojoj su prisutni osim oficijelnog dijela mogli uživati i u posebno biranom muzičkom programu i kroz testne vožnje saznati sve novosti kojima novi Tiguan segment kompaktnih SUV-ova podiže na jedan sasvim novi nivo.

[gmedia id=530]

Tiguan je prvi put predstavljen 2007. godine i prodan je u preko 2,7 milona primjeraka. Druga generacija Tiguana oduševljava potpuno novim, elegantnim dizajnom, koji zrači snagom i suverenošću. Visina novog modela je smanjena za 33mm. Širina povećana za 30, a dužina za 60mm. Osovinski razmak je povećan za 77mm.

Obzirom da je izvana narastao više je mjesta i u njegovoj unutrašnjosti. Putnici na zadnjoj klupi su dobili 29mm više prostora za koljena. I pored toga što su dimenzije povećane novi Tiguan je lakši za nekih 50 kg od svog prethodnika. Prtljažnik naravno profitira od činjenice da je stražnja klupa klizna i kad se pomakne prema naprijed volumen prtljažnika je 615 litara.

Nipex premijera Tiguana 2016 -620- 03

Ponudu motora čine TDI i TSI motori od 125KS do 240KS. Sistem 4Motion je opcija kojom Tiguan osvaja on-road i off-road rerene, a od mjenjača su dostupni ručni i DSG mjenjači. Novi Tiguan je u svim segmentima napravio primjetan pomak u odnosu na prethodnika.

Bezbjednost putnika je još jedna istaknuta karakteristika novog Tiguana. U sva vozila su kao standardna oprema ugrađeni savremeni sigurnosni sistemi kao što su detekcija pješaka i autonomno kočenje u slučaju opasnosti od direktnih, ali i sekundarnih sudara.

Nipex premijera Tiguana 2016 -620- 06

Enterijer krase kvalitetni materijali i velika zapremina prostora. Sve je orijentisano prema vozaču i njegovim potrebama, a najzanimljiviji novi detalj  predstavlja uvođenje virtualnih umjesto klasičnih instrumenata

Novi Tiguan spremno odgovara kako zahtjevima porodičnog i poslovnog, tako i zahtjevima avanturističkog života.

Najpovoljnija varijanta: Tiguan 1.4 TSI Trendline 125 KS 43.900 KM, a očekivano najprodavanija varijanta: Tiguan 2.0 TDI 4Motion Comfortline 150 KS 64.900 KM

Nipex premijera Tiguana 2016 -620- 02

Novi Tiguan. Ostavlja utisak. Ne samo na prvi pogled. Na putu, na terenu i online – novi Tiguan Vam otvara brojne mogućnosti, a Nipex priprema i nezaboravnu noć na Trgu Slobode u Tuzli.

“Cilj nam je Volkswagen još više približiti ljudima i stoga u subotu 18.juna od 18,00 do 22,00 sati naš izložbeni salon na par sati selimo na Trg Slobode. Upoznajte Polo R-line, Golf R-line, Passat Bi-Turbo, Amarok Canyon, Caddy Maxi i naravno novu zvijezdu Volkswagena: Novi Tiguan. Saznajte sve što ste htjeli znati o Volkswagenu.

Dobrodošli u Volkswagen.
Dobrodošli u jednu sasvim novu dimenziju Nipexa.”

Nipex premijera Tiguana 2016 -620- 07

 

 

 

Kategorije: Vijesti