Nove cijene za Tiguan

Nove cijene za Tiguan, svjetski lider SUV klase

VW  Tiguan 2013

Nakon svog predstavljanja u 2007 pa sve do danas, Tiguan je napredovao u svjetskog lidera SUV klase sa preko 1,4 miliona prodatih primjeraka. Već duže vrijeme je jedan od najtraženijih Volkswagen modela  širom svijeta.

Razlozi za prodajni “boom” Tiguana su sasvim razumljivi: sa pet zvjezdica na EuroNCAP  testiranju Tiguan je jedan od najsigurnijih SUV-ova, sa svojim TDI i TSI motorima  je jedan od najštedljivijih SUV-ova, a udobnost i kvaliteta su vrhunske što je i potvrđeno u brojnim usporednim testovima.

Tiguan je pravi magnet za oči svojim markantnim dizajnom i sa 5 asistencija pomoći vozaču čine popularni SUV još sigurnijim i udobnijim nego ikada prije.

“Tiguan je Volkswagenov bestseller u SUV segmentu koji je 2011 tehnološki i optički unaprijeđen, a od jula 2013 je za BiH tržište dostupan po znatno nižim cijenama sa uštedama za kupca i do 4.890 KM sa PDV-om u izvedbi opreme Sport&Style. Tiguan je dostupan u kombinaciji sa tri benzinska i tri dizelska agregata snage 81 do 155 kW, sa pogonom na četiri točka “4Motion” ili samo sa prednjim pogonom, manuelnim ili izvrsnim automatskim DSG mjenjačem, te cijelom paletom asistenata u vožnji, uz četverogodišnju garanciju na vozilo ili pređenih 120.000 km” – istakao je Ismir Omeragić Brand manager za Volkswagen putnička vozila u BiH.

Kategorije: Vijesti