Novi Kia Sorento uskoro stiže u prodaju

Novi Kia Sorento_43K8627 (Medium)

Novi Kia Sorento uskoro stiže u prodaju

Korejski automobilski gigant Kia Motors, koji je u prošloj godini prodao preko 2,9 miliona vozila, a prvi put proizveo više od 3 miliona vozila i u 2015. godini nastavlja tamo gdje je stao u prošloj.

Nakon što je u potpunosti promijenila svoju gamu modela Kia već krajem februara širom Evrope, a i kod nas, predstavlja potpuno novog velikog sportskog terenca Sorento. Legendarni SUV može se pohvaliti potpuno novim izgledom, kvalitetnijim materijalima u unutrašnjosti, novim tehnologijama i sa maksimalnih 5 zvjezdica na Euro NCAP sigurnosnim testovima. Osim toga najrobusnija Kia sada je 95 mm duža, međusovinski razmak povećan je na respektabilnih 2.700 mm (+80 mm), a pored standardnih 5 sjedišta moguća je i opcija sa 7 sjedišta.

Iako još nisu poznati svi detalji u vezi s cijenama i opremama za bh. tržište ono što je u ovom trenutku poznato je da će najpovoljniji Sorento sa bogatom standardnom opremom koštati 69.990 KM.

Istovremeno na naše tržište stiže i unaprijeđeni Rio koji je dobio novi izgled i nekoliko elektronskih pomagala. Ostali noviteti, kojih neće biti malo, stižu u drugoj polovini godine kada će biti poznato više detalja o njima.

Kategorije: Vijesti