Najbolji automobili 2013.

Najbolji automobili 2013.

Golf 7 - Auto moto und sport


Prvih sedam mjesta pripada Volkswagen koncernu

Na ovogodišnjoj ceremoniji „Najbolji automobili 2013“ u Stuttgartu otkriveni su rezultati glasanja čitatelja renomiranog njemačkog časopisa auto motor und sport: s ukupno sedam prvoplasiranih vozila Volkswagen koncern je, kao i prošle godine, uvjerljivo najuspješniji.

U klasi mini vozila marka Volkswagen opet je osigurala prvo mjesto sa svojim urbanim specijalistom pod imenom up!. Novi Golf je pobjednik u kategoriji kompaktnih vozila; ovaj omiljeni automobil Evropljana je sa preko 100.000 narudžbi i s proizvodnjom u dodatnim smjenama, nadmašio sva očekivanja.

U ukupnoj ocjeni malih vozila  Audi A1 se izborio za prestižno prvo mjesto u vrlo tijesnoj konkurenciji s Volkswagenovim modelom Polo. U srednjoj klasi vozila slavila je ŠKODA sa svojim Superbom, koji je izabran za najbolje uvozno vozilo te odbranio prošlogodišnju titulu.

U  kategoriji „Vans“ Volkswagen koncern je zauzeo sva tri prva mjesta: za pobjednika je proglašen Volkswagen Multivan, a drugo i treće mjesto su zauzeli Touran i Sharan. U ocjeni uvoznih vozila u toj kategoriji pobijedila je SEAT Alhambra, dok je koncernska marka Porsche s modelom 911 pokorila konkurenciju u klasi sportskih automobila.

Bio je to 37. po redu izbor čitatelja za „Najbolje automobile 2013“ u deset kategorija.

Kategorije: Vijesti