Novi Renault Clio na testiranju u Švedskoj!

Novi Renault Clio na testiranju u Švedskoj!

Zamaskirani prototip novog Renault Clio modela testira se u zimskim uslovima!

Novi Renault Clio mogao bi debitovati već u martu ženevskom sajmu automobila 2019. Razvoj nove generacije Renault Clia sada je u fazi testiranja u hladnim vremenskim uvslovima u Švedskoj. Tako je zamaskirani protip novog Clia snimljen tokom testiranja u Švedskoj.

Dobro zamaskirani protip ne otkriva mnogo dizajnerskih detalja, ali se nadzire novi oblik karoserije. Navodno, novi Clio trebao bi imati dizajn zadnjeg dijela koji je vrlo sličan aktuelnoj generaciji Megane modela.

U unutrašnjosti novi Clio trebao bi imati veliki centralni ekran koji je osjetljiv na dodir koji će zamijeniti mnoge tradicionalne tipke. Kvaliteta materijala u kabini je navodno malo bolji od aktuelne generacije. Tu će biti i napredni sistemi pomoći vozaču koji će omogućit poluautonomnu vožnju.

Novi Renault Clio bit će postavljen na CMF-B platformu sa Nissan Microm. Osnovni motor bit će 1,0-litreni benzinski motor sa turbopunjačem, a kupcima će biti dostupan i 1,3-litreni motor koji se nalazi i u Mercedes-Benz A i B klasi.

Dizelsku ponudu činit će 1,5 litreni motor, a tu će biti mali hibrid i plug-in model. Novi Clio RS očekuje se nešto kasnije.

Kategorije: Vijesti