„Zlatni volan 2017“ za novi Arteon: Gran Turismo pobjeđuje u srednjoj i višoj klasi

„Zlatni volan 2017“ za novi Arteon: Gran Turismo pobjeđuje u srednjoj i višoj klasi

Novi Arteon dobio je jednu od najznačajnijih evropskih automobilskih nagrada: „Zlatni volan 2017“. Volkswagenov Gran Turismo dobio je to priznanje u kategoriji srednje i više klase.

Dr. Frank Welsch, član uprave marke Volkswagen putnička vozila zadužen za područje razvoja, primio je nagradu u utorak navečer u berlinskoj izdavačkoj kući Axel Springer: „Zadovoljni smo dobrim reakcijama čitatelja časopisa AUTO BILD i novina Bild am Sonntag na novi Arteon. Na ovom se sportskom automobilu s četvoro vrata jasno može vidjeti koliko smo truda uložili u njegov razvoj. Smatram da je ‘Zlatni volan 2017’ priznanje svim zaposlenicima Volkswagena.”

„Zlatni volan 2017“ okupio je 42 nova modela vozila. Čitatelji časopisa AUTO BILD, njegovih više od 20 evropskih partnerskih magazina i novina Bild am Sonntag odredili su najbolja vozila u prethodnom izbornom krugu. Zatim je 52 člana žirija testiralo preostalih 20 automobila u pet kategorija na talijanskoj testnoj dionici Balocco.

Članovi žirija bili su vozači utrka Walter Röhrl, Hans-Joachim Stuck, Mick Schumacher, Matthias Ekström, Sebastian Ogier i Timo Scheider. No vozila su procijenile i poznate osobe-zaljubljenici u automobile kao što su Barbara Schöneberger, Kai Pflaume i Richy Müller te glavni urednici grupacije časopisa Bild, stručnjaci za povezivost, dizajneri, inženjeri, osobe koje često voze te prvi put i članovi udruga za zaštitu okoliša.

Pritom je Arteon pobjedu odnio u kategoriji srednje i više klase. Po mišljenju žirija ovaj je Gran Turismo svestrani talent s vrhunski usklađenim voznim postrojem, dobrim motorom i odličnim upravljačem.

Kategorije: Vijesti