Obistinilo se – Rimac Automobili preuzeo slavni Bugatti!

Bugatti Rimac 2021

Obistinilo se – Rimac Automobili preuzeo slavni Bugatti!

Rimac Automobili preuzima slavni Bugatti i otvara novu eru u stvaranju hiper sportskih automobila.

Rimac Automobili i Bugatti Automobiles objavili su stvaranje nove kompanije u kojoj će udružiti svoja znanja u području dizajna, inovacija i tehnologije, nova kompanija dobiva ime Bugatti Rimac d.o.o.

Rimac Automobili postaje Rimac Grupa podijeljena na dvije odvojene kompanije – Bugatti Rimac i Rimac Technology, a Bugatti Rimac d.o.o. imat će sjedište u Hrvatskoj i početi poslovati kao novi zajednički poslovni subjekt od četvrtog tromjesečja 2021. Novu kompaniju vodit će je Mate Rimac kao glavni izvršni direktor.

Rimac Grupa bit će većinski dioničar s udjelom od 55%, dok će Porsche zadržati postojeći udio od 24% u Rimac Grupi i steći udio od 45% u novoj kompaniji Bugatti Rimac d.o.o. Time se završava transformacija Rimac Automobila iz ambicioznog startupa u etabliranog globalnog igrača automobilske industrije.

Bugatti Rimac 2021

Druga kompanija pod imenom Rimac Technology bit će pritom neovisni poslovni subjekt za razvoj i proizvodnju komponenti električnog pogona za brojne globalne automobilske kompanije.

Rimac Grupa bit će najveći dioničar nove kompanije Bugatti Rimac d.o.o. s udjelom od 55%. Mate Rimac zadržat će svoj postojeći udio u Rimac Grupi od 37%, Porsche ostaje na 24%, Hyundai Motor Group na 12%, a ostali investitori na 27%.

Kategorije: Vijesti