Volkswagen Golf Sportsvan R-Line dostupan za narudzbe

Der neue Volkswagen Golf Sportsvan R-Line

Volkswagen Golf Sportsvan R-Line dostupan za narudzbe

U septembru prošle godine (2015.) Volkswagen je predstavio sportski paket R-Line za Golf Sportsvan, a sada je dostupan i za narudzbe.

Njemačka kompanija objavila je nove fotografije i startne cijene za ovaj paket opreme koja iznosi 1.105 €. Kompaktni porodični model sada može biti opremljen sa sportskim R-Line paketom zaeksterijer koji uključuje novi prednji i zadnji branik, bočne pragove ekstenzije, prepoznatljive usisnicke zraka, R-Line logo na rešetki hladnjaka, bočne R-line oznake, tamno crvena stražnja svjetla i srebrne krovne nosače.

Der neue Volkswagen Golf Sportsvan R-Line

Oni koji žele isti sportski osjećaj u unutrašnjosti morat će doplatiti 1.800 €. Kompletan paket R-Line opreme za unutrašnjost sastoji se od Race presvlake za sjedišta, multifunkcionalnog kožnog upravljača sa R-Line oznakom, pedala od nehrđajućeg čelika i oslonac za noge, te aluminijumskih R-Line ploča na pragovima vrata. Po želji kupci mogu dobiti 17 ili 18 inčne Salvador aluminijumske felge u tri različita dizajna.

Volkswagen Golf Sportsvan R-Line 2015 - 04

Trenutno, Golf Sportsvan nudi se sa tri benzinska i dva dizel motora sa snagom u rasponu od 110 konjskih snaga (81 kW) do 150 KS (110 kW). Motori mogu biti uparen sa 6-brzinskim ručni ili sa 6-brzinskim odnosno sa 7-brzinskim automatskim mjenjačima koji su dostupni u zavisnosti od motora.

Der neue Volkswagen Golf Sportsvan R-Line

Kategorije: Vijesti