Volvo i CATARC

Volvo i CATARC objavili strateško partnerstvo

Produkcijski Volvo S60 Polestar_

Volvo Car Group (Volvo automobili) i China Automotive Technology and Research Center – kineski istraživački centar automobilske tehnologije (CATARC), objavili su novo strateško partnerstvo. Obje su strane dogovorile zajednički razvoj i diskusije po pitanju unaprijeđenja razmjene znanja o sigurnosti i ekološkim tehnologijama, kao i razvoj relevantnih automobilskih industrijskih regulativa.

Dogovor o saradnji su u kineskom gradu Tianjin potpisali Lars Danielsson, stariji potrpedsjednik Volvo Car operacija u Kini i Zhang Jianwei, potpredsjednik CATARC-a. U skladu sa dogovorom, Volvo automobili i CATARC će raditi zajedno i dijeliti znanje u tri ključna segmenta: sigurnost, zaštita okoline i dobrobit vozača (rješenja za kvalitetniji zrak u kabini), uzimajući u obzir ekološku situaciju, uslove saobraćaja i zahtjeve kineskih kupaca.

Volvo će u sklopu ove saradnje sa CATARC-om podijeliti svoje bogato znanje i iskustvo sa ciljem promocije novih mogućnosti na polju sigurnosti, novih izvora energije i kvalitete zraka u kabini. Obje ugovorne strane će zajednički organizovati seminare, na kojima će se raspravljati o zajedničkim ciljevima i razvojnom putu kada su u pitanju nova rješenja, standardi i regulative u industriji.

„Volvo automobili su u proteklom preriodu postigli značajan rast u Kini, te sada dodatno jačamo naše prisustvo u ovoj zemlji. Ovo novo strateško partnerstvo će nam pomoći da dodatno učvrstimo našu vodeću poziciju na polju automobilske sigunosti, te dugoročnu posvećenost Kini kao našem drugom domaćem tržištu“ – izjavio je Lars Danielsson.

„Sa svojom izuzetno bogatom tradicijom, Volvo automobili su prepoznatljiv brend, poznat po svojoj sigurnosti, ekološkim vrijednostima i posvećenosti ljudima. Istovremeno, kao vodeći istraživački institut u Kini, CATARC je također bio fokusiran na razvoj sigurnijih i ekološki nastrojenih vozila. Nadamo se da će ova saradnja donijeti obostranu koristi.“ – izjavio je Zhang Jianwei.


China Automotive Technology and Research Center (CATARC)

China Automotive Technology and Research Center (CATARC) – kineski istraživački centar automobilske tehnologije je vladino tijelo, oformljeno 1986. godine u cilju istraživanja kako kineske, tako i globalne automobilske industrije. CATARC koji direktno podržavaju kineske vlasti, fokusiran je na ponudu tehničke podrške, razvoj standarda i formiranje regulativa u automobilskoj industriji. Institut također nudi testiranje proizvoda, informisanje i certificiranje za potrebe kineske automobilske industrije.

Kategorije: Vijesti