Novi Volkswagen Amarok stigao je u BiH

Novi Amarok BiH - 2023

Novi Volkswagen Amarok stigao je u BiH

Nakon što je Amarok prethodne generacije napravio veliki uspjeh sa preko 830.000 isporučenih vozila u svijetu, sada stiže njegov nasljednik koji je postao veći, impresivniji i opremljen najsavremenijom tehnologijom.

Pickup modeli postaju sve popularniji i na tržištima evropskog kontinenta zahvaljujući jedinstvenoj kombinaciji karakteristika. Svestranost u komercijalnim zadacima, offroad i vučne sposobnosti, visoki nivo bazne sigurnosti, snažni pogonski sklopovi, veliki broj sistema za asistenciju vozaču, napredni infotainment sistemi, markantan dizajn i luksuzni interijer čine Novog Amaroka dominatnom pojavom na cesti u svakom pogledu.

Novi Amarok se na tržištu Bosne I Hercegovine nudi u karoserijskoj izvedbi dvostruke kabine sa 5 sjedišta. Dužina od 5,35 m, povećani osovinski razmak i skraćeni prednji i zadnji prevjes rezultiraju markantnim proporcijama i unaprijeđenim offroad sposobnostima.

Novi Amarok BiH - 2023

Kupci imaju izbor od 6 različitih nivoa opreme, počev od bazne varijante „Amarok“, konfigurisane za komercijalnu upotrebu, preko komfornijih „Life“ i „Life Navi“ varijanti, zatim elegantne i luksuzne „Style“ verzije, do dvije premium varijante koje čine vrhunac ponude: onroad „Aventura“ i offroad „Panamericana“.

Ne postoji mnogo vozila na cesti u kojim se možete osjećati tako sigurno kao u Novom Amaroku. Veličina i robusnost mu pružaju značajnu baznu sigurnost koja je dalje nadograđena sa preko 30 sistema za asistenciju vozaču.

Novi Amarok BiH - 2023

U ponudi su tri pogonska sklopa, dizelski 2.0 TDI motori snage 125 kW sa manuelnim mjenjačem, 2.0 TDI sa 151 kW i 10-stepenim automatskim mjenjačem, te najsnažniji 3.0 TDI V6 sa 177 kW uparen sa 10-stepenim automatskim mjenjačem.

Pored svega Volkswagen nije zaboravio ni na unutrašnjost, kojoj su posvetili posebnu pažnju u odabiru najkvalitetnijih materijala i razvoju naprednih tehnologija. Svi modeli su opremljeni digitalnim kokpitima veličine 8“ do 12“ te velikim vertikalno postavljenim infotainment ekranima od 10“ i 12“.

Novi Amarok BiH - 2023