Volkswagen Bus Festival 2023

Volkswagen BUS festival

Volkswagen Bus Festival 2023

Volkswagen NFZ (VW Privredna Vozila) je prošli vikend organizovao VW Bus Festival 2023.

Ovo je najveći festival Volkswagen Bulli kombi modela, a ove godine ga je posjetilo više od 12.000 zaljubljenika koji su dovezli preko 6000 Volkswagen kampera i buseva.

Sajam se održao na poznatom Hanoverskom sajmištu koji je prošlog vikenda bio centar univerzuma za VW Bulli fanove iz preko 35 zemalja. Entuzijazam prema VW Bulli je internacionalni fenomen koji kroz više generacija promovira slobodu i pozitivne vibracije, još od 1960-ih.

Festival je otvoren konvojem od 75 kampera svih 7 generacija VW Transporter modela, koji se provezao kroz Hanover od fabrike do festivalske lokacije. Konvoj je predvodio CEO Volkswagen NFZ, Carsten Intra u T1 Samba bus-u proizvedenom 1963. (23 prozora). „Bulli je oduvijek bio prestavljao slobodu i nezavisnost.“, rekao je Intra

Volkswagen BUS festival

„Naša kompanija već 70 godina proslavlja i promovira ovaj poseban način života sa našim Volkswagen kamperima. Ovdje smo ih okupili sve, od najstarijih T1 do najnovijeg, potpuno električnog ID. Buzz koji nosi isti genetski kod.“

Festival je obilježila i premijera ID. Buzz varijante sa dugim osovinskim razmakom, koji će u putničkoj verziji imati konfiguracije do 7 sjedišta, značajno unaprijeđenu praktičnost i veću bateriju koja će kod ove verzije imati kapacitet od 85 kWh.

Volkswagen BUS festival

Kategorije: Vijesti