Peugeot 208 R2

Peugeot 208

Peugeot 208 R2

Uporedo sa lansiranjem 208-ice Peugeot predstavlja i sportsku verziju 208 R2, model koji će svoju premijeru imati na ovomjesečnoj utrci “Tour de Corse” čiji je domaćin Korzika i koji će voziti Stéphane Sarrazin i Benjamin Veillas.

Mogućnosti i potencijali modela R2 će biti testirane na ovoj utrci dok će druge dvije sportske verzije na kojima Peugeot dizajneri rade, do kraja godine ugledati svjetlost dana.

Sa 208-icom Peugeot je sebi dao zadatak da napravi novu automobilsku ikonu koja prenosi duh modela 205 i 206 uz kombinaciju funkcionalnosti i modernosti koje su okarakterisale 207-icu, a ujedno da kreira vozilo sa niskom potrošnjom i izvanrednim performansama.

Dizajneri ističu emocionalnu privlačnost i odlučne moderne linije modela, dok je činjenica da je 208-ica lakša od svog prethodnika omogućila dodatne prednosti. Spušten je centar gravitacije, dugi međuosovinski razmak osigurava odlično držanje na cesti a novi proces proizvodnje zaštitnog “kaveza” u R2 verziji predstavlja dodatnu sigurnost za vozača.

Ovom verzijom Peugeot želi napraviti dodatni iskorak i dobro pozicionirati 208-icu u segmentu sportskih vozila. Još unapređenije verzije će biti predstavljene krajm godine.

Kategorije: Vijesti