Volkswagen i Infineon kreću u razvoj ključne tehnologije budućnosti

Volkswagen i Infineon kreću u razvoj ključne tehnologije budućnosti

Volkswagen radi na razvoju budućih inovacija u području vozila. Prvi partner je tvrtka Infineon Technologies, jedan od vodećih svjetskih proizvođača čipova. U izravnom dijalogu s proizvođačem specificiraju se zahtjevi prema budućim rješenjima za poluvodiče te se time kreće u novom smjeru zajedničkog razvoja.

Infineon i Volkswagen kreću sa strateškim programom za poluvodiče: Peter Schiefer, predsjednik sektora automobila tvrtke Infineon Technologies AG i dr. Volkmar Tanneberger, voditelj Volkswagenovog odjela za razvoj elektrike/elektronike. U modernom automobilu nalazi se do 100 umreženih upravljačkih uređaja te hiljade elektroničkih komponenti. Efikasni upravljački uređaji čine osnovu za komfor u vožnji i sigurnost. Oni regulišu najrazličitije funkcije – od klima-uređaja preko unutrašnjeg i vanjskog osvjetljenja sve do radara za razmak i sisteme pomoći. Velik dio automobilskih inovacija dolazi s područja elektronike.

Dr. Volkmar Tanneberger, voditelj Volkswagenovog odjela za razvoj elektrike i elektronike: “Pomoću zajedničkih budućih alata kao što je izrada virtuelnih prototipova (Virtual Prototyping) dodatno se smanjuje vrijeme potrebno za razvoj, i pored toga što će kompleksnost sistema dalje rasti”.

Zbog izuzetno brzog razvoja elektronike i sve kraćih inovacijskih ciklusa tijekom procesa razvoja je potrebna sveobuhvatna saradnja s ciljem da se zajedničkim snagama u primjenu stave sofisticirani i pouzdani sistemi.

Kako bi i u budućnosti ispunio ove zahtjeve, Volkswagen je sada izradio strateški program za poluvodiče. U sklopu ovog programa tvrtka izravno sarađuje s proizvođačima čipova. Cilj je razvoj tehničkih rješenja za buduće generacije vozila. Glavna tema je precizno definiranje zahtjeva. Prvi partner je njemački proizvođač poluvodiča Infineon.

Kompleksnost upravljačkih uređaja i dalje će rasti. Mobilnost budućnosti kod marke Volkswagen obilježena je opsežnom povezivošću, najboljim konceptima rukovanja i potpuno električnom vožnjom. Ključne tehnologije u svakom automatiziranom i električnom vozilu predstavljaju inovativni poluvodiči kao što su senzori za prepoznavanje okoline, mikrokontrolori za obradu podataka i odluke sustava u stvarnom vremenu te učinska elektronika za pogon vozila.

“Zahvaljujući mikroelektronici firme Infineon vožnja automobila postaje čišća, sigurnija i udobnija”, kaže Peter Schiefer, predsjednik sektora automobila tvrtke Infineon Technologies AG. “Kao partneri se veselimo još užoj suradnji s Volkswagenom. Efikasni poluvodiči garant su za automobil budućnosti. S nama će automatizirana i potpuno električna vožnja čim prije postati moguća za sve klase vozila.”

Kategorije: Vijesti