Zvijezda u usponu

Kijin šef IT ‘zvijezda u usponu’ po mišljenju Automotive News Europe

Daniel Mueller (Medium)

Daniel Müller, šef informacionih tehnologija (IT) u Kia Motors Europe je po mišljenju Automotive News Europe, jednog od vodećih evropskih automobilskih medija, proglašen za jednu od 18 ‘zvijezda u usponu’ evropskog automobilskog sektora.
Luca Ciferri, urednik Automotive News Europe, prilikom proglašenja nagrađenih rekao je: “Vrlo smo impresionirani novim zvijezdama u usponu. Vjerujemo da će svako od njih u nadolazećim godinama imati velik uticaj na svoju kompaniju i cijelu branšu.”

Kijina zvijezda u usponu, Daniel Müller to je propratio riječima: “Počaščen sam izborom za Zvijezdu u usponu 2013. i ta nagrada je priznanje Kijine evropske IT strategije. Svi u našem timu puno radimo kako bi postigli pravi balans između inovacija i toga da svi naši IT korisnici ostanu u kontaktu s postojećom tehnologijom. To nas ispunjava ponosom da smo uprkos brzom rastu brenda sposobni dostizati napredak.”

41-godišnji Daniel Müller je 2011. godine postao šef IT odjeljenja u Kijinoj evropskoj podružnici nakon što je dugi niz godina radio u rodnoj Njemačkoj  i brojnim azijskim državama. To je inače Müllerova prva nagrada.

Da bi se kvalifikovao za naziv zvijezde u usponu kandidat mora biti na vodećem položaju, odskakati sprovedenim promjenama, stimulisati inovacije i donositi hrabre odluke  i naravno imati evropsko porijeklo. Kandidati moraju imati najmanje 10 godina radnog iskustva, govoriti više jezika i biti mlađi od 45 godina. Pobjednike biraju stariji urednici Automotive News Europe i Automotive News te nekoliko nekadašnjih pobjednika izbora.

Ove godine je žiri zvijezde u usponu birao sa spiska 12 kategorija iz cijele automobilske industrije: postprodaja i servis, inžinjering, izrada, dizajn, marketing, prodaja, ljudski resursi, informacione tehnologije, finansije, kupovina, komunikacije i generalni menadžment.

Kategorije: Vijesti