Seat zapošljava 150 novih radnika

SEAT assembly line1

Seat zapošljava 150 novih radnika

Seat bilježi značajan rast i zapošljava dodatnih 150 novih radnika na određeno vrijeme kako bi bile zadovoljene potrebe proizvodnje u Martorellu. Ovi radnici će 7. januara početi sa radom, pored onih 200 radnika koji su se pridružili SEAT-u u mjesecu oktobru.

SEAT je do sada u ovoj godini zaposlio više od  800 novih radnika, od kojih je samo u ovoj sedmici zaposleno 233 radnika, uključujući i 45 učesnika specijalizovanog programa školovanja.

 “Radimo veoma dobro. Veliki uspjeh modela proizvedenih u tvornici Seat-a u Martorellu i predanost poslu svih uposlenika omogućavaju zapošljavanje nove radne snage”,  istakao je Josef Schelchshorn zamjenik šefa za ljudske resurse u Seat-u.

SEAT assembly line

Zamjenik šefa za proizvodnju u Seat-u Dr. Andreas Tostmann naglasio je da: “tvornica Seat u Martorellu je najveći proizvođač automobila u Španiji i jedna od najkonkurentnijih, najekonomičnijih i najsavremenijih tvornica u Evropi koja donosi blagostanje i otvara nova radna mjesta”.

U prvih deset mjeseci proizvodnja u tvornici u Seat -a u Martorellu porasla je za 13.4 posto u odnosu na isti period prošle godine. U ovom period proizvedeno je 374,700 jedinica što je za 44.400 vozila više u odnosu na prošlu godinu.

Prodaja Seat -a takođe kontinuirano raste. Do kraja oktobra ove godine prodano je 326.000 vozila, što je za 10.5 posto više u odnosu na period januar-oktobar 2013.godine. Glavni uzročnik za značajan rast prodaje je model Seat Leon, čija prodaja je u tekućoj godini povećana za 55 posto.

Kategorije: Auto industrija, Vijesti