ŠKODA BiH generalni sponzor biciklističke utrke Bjela DH 2021.

Skoda BiH Bjela DH 2021 (2)

ŠKODA BiH generalni sponzor biciklističke utrke Bjela DH 2021.

Proteklog vikenda, na planini Bjelašnica je održana međunarodna downhill utka „Bjela DH“.

Nakon pet uspješno održanih biciklističkih utrka u disciplini downhill na Trebeviću, u 2021. g. utrka se obilježava na novoj lokaciju na olimpijskoj planini Bjelašnica čime je popularna „TrebaDH“ dobila novi naziv „BjelaDH“.

I ove godine, utrka je održana pod pokroviteljstvom i pravilima Biciklističkog saveza Bosne i Hercegovine i Međunarodne biciklističke unije (UCI) u klasi C2.

U skladu sa propozicijama, utrka je održana 12.09.2021. godine, dok su dan ranije takmičari imali priliku da obave redovne trenige i ostale potrebne pripreme.

Skoda BiH Bjela DH 2021 (2)

Od 40 prijavljenih takmičara na utrci je nastupilo ukupno 35 takmičara iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Francuske i Švicarske. Takmičari su nastupali u tri kategorije (MEN Elite/MEN Junior – UCI kategorija, MEN Masters – Veterani i kategorija MEN Hobby – Amateri).

U najjačoj kategoriji MEN Elite pobjedu je odnio francuski vozač Gauthier Loncke sa vremenom 02:46,50 čime je postavio i rekord staze, dok su drugo, odnosno treće vrijeme bili slovenac Kristjan Vreček i švicarac Bastien Ranger. Najbolji bosanskohercegovački takmičar je bio Tarik Hadžić na šestom mjestu, koji je nakon ovoga plasmana ujedno i novi državni prvak.

U kategoriji Men Masters najbrži je bio hrvatski takmičar Berislav Topol, dok je u konkurenciji amatera najbrži bio Ammar Mataradžija. ŠKODA je, tradicionalno, bila partner utrke.

Skoda BiH Bjela DH 2021 (2)

Kategorije: Vijesti