Kia pro cee'd u proizvodnji

Kia pro cee'd u proizvodnji

Obrazok 3 (Medium)

Nedavno su u Kia Motors Slovakia pokrenuli proizvodnju novog 3-vratnog pro_cee’da, koji je premijerno predstavljen na septembarskom salonu automobila u Parizu. Kupeovski pro_cee’d predstavlja emocije i energiju i u cee'dovu porodicu donosi dizajnersku avanturu. Od 2007. godine je Kia u fabrici u Žilini proizvela više od 76.000 primjeraka ovog modela i u ovoj godini očekuju veliku potražnju za ovom varijantom cee'da.

Novi pro_cee’d kupcima će nuditi identičan izbor motora, mjenjača i opreme kao hatchback i karavan. Na raspolaganju će biti 2 benzinska (1.4 MPI, 1.6 GDI) i 2 dizelska (1.4 WGT, 1.6 VGT) motora snage od 90 do 135 KS (66 do 99 kW).

Obrazok 1 (Medium)

Svojom dužinom 4.310 mm, širinom 1.780 mm i međuosovinskim razmakom od 2.650 mm pro_cee'd je jednak 5-vratnom bratu, dok je vizuelno bitno drugačiji. Krovna linija novog pro_cee’da niža je 40 mm, B stubić pomaknut je unazad za 220 mm, bočne ploče iza B stubića su nove, kao i bočni prozori, C stubić, zadnji dio, kućište zadnjih svjetala i zadnji branik.

U zavisnosti od opremljenosti modela pri vanjskom izgledu prvo primijećujemo jedinstvenu tamnu kromiranu masku, LED dnevna svjetla, LED zadnja svjetla i novu kolekciju atraktivnih aluminijskih naplataka. Premium dodaci između ostalog uključuju kožni tapicirung, armaturnu i centralnu konzolu premazanu crnim piano lakom, aluminijske pedale itd. Moguće je naručiti i grijana i električno složiva bočna ogledala s osvjetljavanjem okoline vozila prilikom približavanja zaključanom vozilu.

Kia se takođe priprema i za proizvodnju prvih sportskih modela (3-vratni pro_cee’d GT i 5-vratni cee’d GT), koje će pokretati 1.6 GDI benzinskim turbo motor. Proizvodnja, koja će takođe teći u slovačkoj fabrici, jednoj od najmodernijih automobilskih fabrika na svijetu, predviđena je sredinom maja.

Obrazok 2 (Medium)

Kategorije: Vijesti