Opel ntelli-Lux LED prednja svjetla: Bez straha od mraka

Opel Mokka

Opel ntelli-Lux LED prednja svjetla: Bez straha od mraka

Najnovija svjetla Intelli-Lux LED® Pixel Light sa 168 LED elemenata.

Mrak rano pada u danima oko zimskog solsticija. Za vozače to znači povećani oprez jer se vidljivost i svjetlosni uvjeti pogoršavaju u kasnim poslijepodnevnim satima. Ali to nije problem za vozače Opelovih automobila. Prilagodljiva tehnologija Intelli-Lux LED® bez zasljepljivanja upotrebljava se u svim klasama automobila njemačkog proizvođača, od najprodavaniji malih automobila Opel Corsa do atraktivnog modela Opel Mokka i vodećeg modela Opel Insignia. Osim toga, najnovija generacija svjetala Intelli-Lux LED® Pixel Light dostupna je uz nadoplatu i za potpuno novu Opel Astru, koja je nedavno proslavila svoju svjetsku premijeru, te novo izdanje Opel Grandlanda.

Premium svjetlo za kompaktnu klasu: nova Astra sa svjetlima Intelli-Lux LED® Pixel Light

Opel ima dugu tradiciju pružanja najbolje vidljivosti, a time i najviše razine sigurnosti za noćnu vožnju. Astra ima vodeću ulogu kao tehnološka platforma u okviru koje se inovacije stavljaju na raspolaganje širokom rasponu kupaca, također u svojoj najnovijoj generaciji. Pravi vrhunac ovdje predstavlja vodeća svjetlosna tehnologija. Još 2015. prethodna generacija („Europski automobil godine 2016.”) uvela je revolucionarnu matričnu rasvjetu u kompaktnu klasu. Sada je stigla sljedeća faza razvoja.

Svjetla Intelli-Lux LED® Pixel poznata iz Opelovog vodećeg modela Insignia i novog SUV modela Grandland slave svoju premijeru u novoj Astri. S ukupno 168 LED elemenata (84 po prednjem svjetlu) izazivač kompaktne klase osigurava precizan i fluidan uzorak svjetla u svakom trenutku, bez zasljepljivanja drugih sudionika u prometu. Nova Astra tako postavlja standarde u klasi. Izuzetno tanka prednja svjetla „izrezuju” nadolazeća vozila iz svjetlosnog stošca s vrhunskom preciznošću unutar milisekundi. Preostala područja ostaju potpuno osvijetljena dugim svjetlima.

Tehnologija Intelli-Lux LED® superiornija je od ksenonskih ili konvencionalnih rasvjetnih sistema jer je preciznija i snažnija. Čim automobil napusti urbana područja, matrična prednja svjetla automatski se prebacuju na duga svjetla i kontinuirano prilagođavaju duljinu i raspodjelu svjetlosnog stošca. Ostali sudionici u prometu nisu zaslijepljeni, dok su ostatak ceste i okolica jako osvijetljeni. LED segmenti automatski se ponovno uključuju čim sistem ne otkriva svjetla drugih vozila.

Zahvaljujući tehnologiji Intelli-Lux LED® vozači Opela također mogu mnogo ranije vidjeti predmete na cesti. To im daje više vremena za odgovarajuću reakciju, na primjer, kada životinje neočekivano prelaze cestu.

Osim što sistemi Intelli-Lux LED® povećavaju sigurnost, oni su i privlačnog izgleda. U novim Opelovim modelima Mokka, Astra i Grandland prednja svjetla sastavni su dio prednjeg izgleda automobila, novog lica Opel Vizor.

Vrlo učinkovito, svijetlo kao po danu: Opelovi potpuno LED rasvjetni sistemi

Opel nudi slično učinkovite i moderne LED sisteme u drugim modelima. Opel Mokka, na primjer, standardno dolazi s potpuno LED sistemom koji se sastoji od prednjih svjetala, dnevnih svjetala, pokazivača smjera i stražnjih svjetala. U Opel Crosslandu uz nadoplatu su dostupna prilagodljiva potpuno LED prednja svjetla sa svjetlom za zavoje, pomoći za duga svjetla i automatskom kontrolom dosega.

Opelovi najsuvremeniji LED sistemi također su izdržljiviji i energetski učinkovitiji od konvencionalnih prednjih svjetala i dodatno smanjuju emisiju CO2.

Kategorije: Nova tehnologija, Vijesti