Škoda priprema nekoliko električnih modela

Škoda priprema nekoliko električnih modela

Kao dio plana na nivou Volkswagen grupacije, Škoda se okreće proizvodnji električnih automobila, pa je češki proizvođač predstavio svoj prvi električni koncept pod imenom Vision E.

Škoda će se prije ulaska u narednu dekadu pripremiti za proizvodnju električnih automobila, a već 2019. godine trebala bi predstaviti prvi hibridni Superb model.

Nakon prvog hibrida očekuje se prvi potpuno električni model koji će biti zasnovan na Vision E konceptu, a koji će koristiti MEB platformu na kojoj će biti postavljen veliki broj modela iz Volkswagen grupacije.

Škoda planira predstaviti i prvi serijski električni Coupe SUV koji bi se svojom veličinom trebao pozicionirati između aktuelnih modela Karoq i Kodiaq. Budući električni SUV pokretat će elektro motori snage oko 300 KS. Cijena ovog modela trebala bi iznositi oko 48.000 eura.

U planu je proizvodnja jeftinijeg električnog automobila koji bi veličinom bio približan aktuelnom modelu Rapid Spaceback. O ovom modelu nema mnogo informacija, tek da bi se mogao zvati Felicia te da bi se mogao prodavati po cijeni od 30.000 eura.

Kategorije: Vijesti