Škoda predstavlja Karoq u Scout i Sportline izvedbama

Škoda predstavlja Karoq u Scout i Sportline izvedbama

Škoda je veliki SUV Kodiaq predstavila u više izvedbi među kojima je, očekivano, i Offroad izvedba. Isti recept češki proizvođač primijenit će i na manji Karoq koji dobiva svoju Offroad i Sportline izvedbu.

Škoda će tako na predstojećem sajmu automobila u Parizu službeno predstaviti terenski sposobniju verziju Karoqa, već tradicionalno nazvanu Scout. Ova izvedba imat će bolje terenske sposobnosti od klasičnog modela.

Škoda Karoq Scout imat će serijski pogon na sve točkove, a kupci će moći birati između tri motora. Benzinsku ponudu činit će samo 1,5-litreni TSI motor sa 150 KS i bit će uparen sa sedamostepenim automatskim DSG mjenjačem.

Dizelsku ponudu čini 2.0-litreni TDI motor u dvije izvedbe, sa 150 KS i 190 KS. Slabija izvedba dolazi sa šestostepenim ručnim mjenjačem, dok je DSG na popisu dodatne opreme. Snažniji izvedba sa 190 KS serijski dolazi sa sedmostepenim DSG mjenjačem.

Scout paket donosi bolju zaštitu karoserije pa na donjem dijelu odbojnika i pragova ističu se srebrene obojene zaštitne ploče. Škoda Karoq Scout serijski je postavljen na 18 inčne felge, dok su kao opcija ponuđene 19 inčne aluminijumske felge.

Unutrašnjost je uređena u posebnoj kombinaciji smeđe i crne boje, a na svim sjedištima nalazi se oznaka Scout. Automobil je serijski opremljen multifunkcijskim volanom koji je presvučen kožom, dok su nožne komande napravljene od nehrđajućeg čelika. Za ugodnija putovanja tu je LED ambijentalna rasvjeta kao i digitalni instrumenti.

Škoda Karoq Sportline

Pored Karoq Scout izvedbe Škoda je pripremila i sportsku izvedbu Karoq modela koja nosi oznaku Sportline. Ovaj model donosi agresivniji izgled i bolju dinamiku u vožnji.

Za pokretanje ovog modela zadužena je kompletna aktuelna ponuda motora koji pokreću klasični Karoq, ali top ponudu čini 2.0 litreni TSI benzinski motor sa 190 KS koji je jedino dostupan za Karoqa u Sportline paketu opreme.

Motori mogu biti upareni sa ručnim šestostepenim ili automatskim sedmostepenim mjenjačima, a pogon može biti na prednjim ili na svim točkovima.

Promjene na karoseriji donose nove odbojnike, crne krovne nosače, crne detalje na karoseriji, dodatno zatamnjena stakla iza B nosača krova, Sportline oznake i serijske 18 inčne aluminijske felge jedinstvenog dizajna. Kao i za Scout model u doplati su dostupne i veće 19 inčne felge.

U unutrašnjosti paket Sportline donosi tamne obloge unutrašnjosti, sportska prednja sjedišta, sportski upravljač i papučice od nehrđajućeg čelika, a kupcima se ostavlja mogućnost doplate za digitalnu instrumentnu tablu koja je posebno dizajnirana za verziju Sportline.

Obje izvedbe Karoq modela bit će predstavljene na sajmu automobila u Parizu koji će se održati početkom oktobra.

Kategorije: Vijesti