Volkswagen Golf GTI s hibridnim pogonom

Volkswagen Polo

Volkswagen Golf GTI s hibridnim pogonom

Naredna osma generacija popularnog modela Golf GTI mogla bi dobiti hibridni pogon. Novi Volkswagen Golf osme generacije na tržište bi trebao stići 2019. godine, a GTI verzija godinu dana kasnije.

Osma generacija Golf modela uveliko je u fazi razvoja, a nedavno je predstavljena osvježena sedma generacija koja će popuniti period do dolaska potpuno nove osme generacije. Prema nezvaničnim informacijama iz Wolfsburga, novi GTI model pokretat će klasični motor sa unutrašnjim sagorijevanjem i električni motor.

Električni motor trebao bi dodatno poboljšati performanse automobila ali i smanjiti emisiju štetnih plinova. U cilju poboljšanja efikasnosti kompletnog sistema Golf GTI dobit će električnu instalaciju napona 48 volti kao i integrisani starter motor.

Prema istim izvorima novi Golf GTI pokretat će kao i do sada 2,0-litreni turbo benzinski motor, ali će pretrpiti značajne modifikacije kako bi mogao biti uparen sa hibridnim sistemom. Motor će vjerovatno biti uparen sa posebnim automatskim DSG mjenjačem sa sedam stepeni prijenosa koji je razvijen za VW hibridne modele.

O težini automobila, kao i na kojoj će biti platformi, nema informacija.

Kategorije: Vijesti